Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Meseország mindenkié (Antológia, szerkesztette: Nagy Boldizsár)

 

 

 

 

Meseország mindenkié

 

A kötet történeteiben ismert mesék újraírt változatait alkották meg a szerzők olyan hősökkel, akik valamilyen stigmatizált vagy kisebbségi csoporthoz tartoznak. Kilenc jól ismert szerző és nyolc új alkotó meséje került a gyűjteménybe, melyben többek között meleg, leszbikus, transznemű, roma, örökbe fogadott, hallássérült és idős hősökkel találkozhatunk. A tizenhét kortárs szerző friss meseátiratai azokat is megszólítják, akik nehezebben találják a helyüket a világban. Megerősítenek abban, hogy bár nem vagyunk egyformák és különböző utakat járunk be, de ha megérkezünk, a kapu mindannyiunk előtt nyitva áll.

Az ember varázslatos isteni kreatúra, a szivárvány színeinek sokféleségével és a szabadság felelősségével megajándékozva. A legfőbb feladatunk, hogy megtanuljuk elfogadni egymást. Nem lehet elég korán kezdeni a gyakorlását. Erre valók a mesék, gyerekeknek és felnőtteknek.”
(Bódis Kriszta, író, pszichológus, dokumentumfilmes)

Ennek a mesekönyvnek minden gyerekszobában ott van a helye, ahol fontos a világ sokszínűségének megértése, ahol a gyerekek körül nincsenek tabuk, s ahova a szülők úgy lépnek be, hogy tudják, a gyerekükön keresztül nemcsak a jövőt formálhatják, hanem a jelent is.”
(Gyurkó Szilvia, gyermekjogi szakértő)

A kötet meséinek szerzői: Molnár Krisztina Rita, Gangl Eszter, Lakatos István, Tóth B. Judit, Tompa Andrea, Gimesi Dóra, Szűcs Edit, Pengő Edit, Kiss Judit Ágnes, Horváth Noémi Rebeka, Harka Sára, Kasza Kriszta, Kertész Edina, Ruff Orsolya, Kovács Brigitta, Finy Petra és Csehy Zoltán.



Meseország mindenkié

Nagy Boldizsár (szerk.)

Labrisz Leszbikus Egyesület, 2020.

ISBN: 9786150089287



 

  
  

Megjelent: 2020-09-26 15:30:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.