Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója
Keresés a honlapon:


Kreatív Európa program – pályázati lehetőségek a kulturális és kreatív szektorok számára

 

 

 

 

Kreatív Európa program – pályázati lehetőségek a kulturális és kreatív szektorok számáraA Kreatív Európa az Európai Unió kulturális és kreatív szektorokat támogató keretprogramja.

A Kultúra ág horizontális pályázati területei minden kulturális szektor számára nyitottak és nemzetközi, legtöbb esetben konzorciumban megvalósuló kulturális projekteket támogatnak.

 

A legnagyobb és legnépszerűbb pályázati terület az európai együttműködési projektek.

Ezen a területen az együttműködő szervezetek számától függően lehet benyújtani pályázatokat több kategóriában minden kulturális területről, az építészettől a design, divat tematikájú projekteken át a közművelődési intézmények együttműködésein keresztül, a képző- és előadó-művészetekig. A strukturáló hatású platformok pályázati területen olyan, legalább 12 tagból álló konzorciumok jelentkezését várják, melyek a feltörekvő tehetségek támogatását tűzik ki célul.

 

A 2021-2027 uniós költségvetési időszak egyik újdonságaként művészeknek és kulturális szakembereknek egyéni mobilitási rezidenciaprogramokra is lehet pályázni a Culture Moves Europe kezdeményezés keretében.

 

A horizontális, minden kulturális területet célzó pályázatokon felül elérhetőek szektorális pályázati felhívások is.

könyvkiadási szektornak szóló európai művek irodalmi forgalma pályázat keretében fikciós művek fordítására, kiadására és népszerűsítésére lehet pályázni egy minimum 5 könyvből álló csomaggal.

 

Az Európai Bizottság ezen felül meghirdetett úgynevezett lépcsős pályázati felhívásokat is: a zeneiparnak szóló, a Music Moves Europe kezdeményezéshez kapcsolódó LiveMX programot és a többi előadóművészeti ágnak szóló Perform Europe programot. 

  
  

Megjelent: 2023-12-17 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.