Videó

A tegnap.ma videója
Keresés a honlapon:


Collector’s Selection 2023

 

 

 

 

 

Január 28-áig látogatható a Resident Art újévi képzőművészeti vására

 

 

 

Helyszín: Resident Art galéria

Cím: 1085 Budapest, Horánszky u. 5. I. emelet

Nyitvatartás: szerdán, csütörtökön és pénteken 13-tól 18 óráig, szombaton 10-től 13 óráig, ill. ezektől eltérő időpontban, előzetes bejelentkezéssel a hello@residentart.com e-mail címen

 

Szerdán, január 18-án nyílt meg, és január 28-áig látogatható a Resident Art újévi képzőművészeti kiállítása és vására a Horánszky utcában.

 

A Collector’s Selection 2023 válogatásában a hazai mesterek grafikái és a feltörekvő művészgeneráció alkotásai mellett nemzetközi hírű mesterek művei is megtalálhatók:

Bak Imre, Barcsay Jenő, Bukta Imre, Fajó János, Fehér László, Frey Krisztián, Hencze Tamás, Hortobágyi Endre, Keserü Ilona, Klimó Károly, Konok Tamás, Nádler István, Pinczehelyi Sándor, Šwierkiewicz Róbert, Szabados Árpád...

Stark Attila, Ronga Eszter, Stefan Osnowski, Kaszás Konrád, Bánki Ákos, Kucsora Márta, Németh Dávid, Csekő Andrea, Marosi Panni, Szőke Gáspár, Tóth Anna Eszter, Márton Enikő, Benkő Barnabás, Kondor Attila, Szlávik Barbara, Soós Kata...

Karel Appel, Corneille, Hans Hartung, Antoni Tàpies, Mimmo Rotella, Sandro Chia, Nicolas Schöffer, Alfred Manessier, Victor Vasarely, Max Bill, Wolf Vostell, Günther Uecker...

 

Kurátorok: Bánki Ákos képzőművész és Schneller János művészettörténész

 

A vásár katalógusának online lapozható változata >> IDE KATTINTVA << elérhető.

A katalógus letölthető pdf-je pedig >> IDE KATTINTVA << elérhető.

 

 

 

A válogatás három részre tagolódik.

Az első egy különleges nemzetközi grafikai válogatás, olyan külföldi mesterek nyomataival, akik a hazai piacon ritkán vagy még soha nem szerepeltek. A művek között megtalálható a CoBrA csoport alapítói Karel Appel vagy Corneille grafikái, a geszturális absztrakció neves művésze Hans Hartung, illetve a tasiszta Antoni Tàpies lapjai. A dekollázsairól elhíresült Mimmo Rotella és az olasz transzavantgárd jeles tagja Sandro Chia is szerepelnek műveikkel. Továbbá, a teljesség igénye nélkül: Nicolas Schöffer, Alfred Manessier, Victor Vasarely, Max Bill, Wolf Vostell, Günther Uecker nyomataiból válogattunk.

 

A második részben a hazai kortárs művészet nagymestereinek művei kaptak helyet. Többek között Bak Imre, Barcsay Jenő, Bukta Imre, Fajó János, Fehér László, Frey Krisztián, Hencze Tamás, Hortobágyi Endre, Keserü Ilona, Klimó Károly, Konok Tamás, Nádler István, Pinczehelyi Sándor, Šwierkiewicz Róbert, Szabados Árpád és mások jelentős grafikai művei láthatók.

 

A válogatás harmadik részét a galériánk művészköréhez csatlakozó fiatal és feltörekvő művészek műveiből állítottuk össze. A több mint húsz festményből álló részleg friss és erőteljes látványvilágokat állít szembe a hazai mesterek grafikáival. A képek nem csak a művészek vizuális világába kalauzolnak, de együtt kiállítva sokat elárulnak a galéria kurátorainak preferenciáiról is.

 

www.residentart.com

 

 Fotók: Lukács Gabi 

 

 

  
  

Megjelent: 2023-01-21 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.