Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Kálloy Molnár Péter: Szabó Zoltán Attila

 

 

 

 

 

Szabó Zoltán Attila

 

 


Kálloy Molnár Péter Fotó: Molnár József

  

Őrültség, amit csinál. Szépirodalmi folyóirat (Nyugat Plusz) 2020-ban? Könyv a filmgyárról, színdarab, álnéven verseskötet? Irodalmi összeállítás Ottlikról, Pilinszkyről, Karinthyról? Televíziós műsor pusztán az értékek mentén? Klip, versekből? Főszerkesztés – majdnem ingyen? Szponzorkeresés művészként; határon túli írók, költők felkarolása? Interjúkötet a netkorszakban? 

És nincsenek ellenségei.

Megengedheti ezt magának valaki 2020-ban? Hát milyen őrült Ő? Egy tisztességes tébolyultnak minimum ellenfelei vannak. Neki meg látomásai, amelyeket meg is valósít! Egyiket a másik után. Az ötlettelen hamisítóknak bosszantó lehet! Soha nem lopott ihletet mástól, nincsenek művészi válságai, igaz, unott percei sem…

Kell, hogy legyen gyenge pontja, mindenkinek van. Neki is!  

Tartja a szavát, a száját, a többieket. Erény, néha kereszt. Meggyőződés, belső kényszer. Nem emlékszem, hogy 25 év alatt egyszer felültetett volna, vagy hamisan ígért volna valamit.

Kaphatna díjakat! De van-e nagyobb díj a hitelességnél és a szeretetnél? A bizalomnál, hogy a Tabló című új interjúkötetében tizenhatan a legnagyobbak közül kitárulkoztak Neki? És nem lehet hiba a következetesség, az írói emberi tisztesség. Soha, semmikor. (És persze, mindig az Újpest!)

Őrültség, amit művel! Hála istennek!

Az őrültek cipelik vállukon centiről centire előrébb a világot.

Új könyve itt van kezemben. Tetszetős, minőségi.

A tartalom? Az már a mi felelősségünk, hogy elolvassuk. Sorról sorra. Centiről. centire!

 


A Legendák nyomában előadásán a József Attila Színházban: Szabó Zoltán Attila, Holczinger Szandra és Kálloy Molnár Péter. 
Fotó: Szepesi Zsuzsanna

  

(Kálloy Molnár Péter költő, színművész, a Nyugat Plusz irodalmi folyóirat szerkesztőbizottsági tagja fenti írását 2020. szeptember 11-én Szabó Zoltán Attila: Tabló című, az Antológia kiadó által gondozott könyvének bemutatójára készítette el, amelyet e Holdkatlan folyóirat közölhet elsőként.)

 

 

  
  

Megjelent: 2020-09-24 18:00:00

 

Kálloy Molnár Péter (Mezőcsát, 1970) színész, költő, műfordító, rendező, énekes.

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.