Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Batári Gábor: Újabb részlet Pszichőfi, a lírai én verses betétekkel kiegészített életrajzi regényéből – Brünhilda illetve Magister és ügynöki más-más utas bár nem 2001. űr-odüsszeiája a fizikális szférába avagy a Földre

 

 

Brünhilda illetve Magister és ügynöki más-más utas bár nem 2001. űr-odüsszeiája a fizikális szférába avagy a Földre



Vésztőy Brünhilda – Mirdroffot saját csapdájába ejtvén, hogy milói-fogoly-felsugárzója által sugároztatá saját személyi reppentyűjibe - futó lépésben a Fizikális Testet Öltető Terminál egyszerűen FITÖT vagy inkarnáló állomás bejárata felé vevé az irányt, átalsuhana rajt’ s egyazon lendűlettel beléveté magát, a vertikális elhelyezkedésű létszintváltó fénykörfolyosóba, a finomtestrészecskerezgés-lassítóba, mint búsuló juhászleány a mély s hideg gémeskútba vetné magát, ha hófelhős kedvvel borongana Donna dunna-Holle után.

.

Központy Ede a Vérpirospozsgás Magister hamarvást értesüle szeretött ügynöki pórul jártárúl, hogy egyikük, Tammarg másodszori halálába juta, másikuk, Mirdroff tán tetsz vagy szintúgy nem tetszetős, ám valós halálnak halálába, tehát ő es másodjára krepált vón mög. Óh, lectorim, a halálnak halálának halálakor, harmadik egzituszánál a démonita azaz daimoneus avagy a démonizált runita is mint, Oerdvigg Mirdroff és Aky Tammarg elfogyván életek, mert három vagyon, végérvényesen és véglegesen elpatkoland. Nos, persze, hogy értesüle az Magister spionfióki fűbe haraptárúl, kinyúvadás közeli vagy ténylegesen kipurcantott állapatjárúl, mert vala néki egy míszere, mivel démonokrúl vala szú, mi jelzé, ha lelkek elhagyá testek, mindazonáltal akkor cselekedni köll gyorsasággal, cselöködni, mert ugyi ha az démoniták lelkit három mikroaionon belől csapdába ejtvén nem vezeték vissza saját testekbe, bárminő környezetébe lévő emberállatban, lelkes jószágban, sőt élettelen jószágban, marhában is lakozást vehet, ahogy jára is Mirdroff első elhalálozása után, hogy lelke az pezsgőspohár kristályrácsi közzé ékelődék.

Tehát Magister igen közel vala az FITÖT-höz, ha nem tudnák testet öltető állomás, mikor éré a hír, hogy a CDX 27-es spion spiné, Brünhildánk, a Vésztőy, kinek combtöve, combja igencsak vészes, mint láthatánk is elébb, hidegre tevé igynökit, ámbátor még nem vólt lűtávolságra, hogy Brünhildánkat megakadályozhatná szép fejibe vött részleges inkarnációjában.

Úgy érkeze oly aggodalommal felélesztésök, lelkök helyes útra terelése okán, mint Palpatin szenátor, szith nagymester a kigyulladott, szinte puszta törzssé nyirbáltatott, dart véder nagyúrrá ütött Anakin Skywalkőr megmentése, robotos ujjáépítése végett, csak e kísérlet-históriában a fekete lélegeztetőmaszk-sisakot a Magister viselé, mint a szinte biorobottá,  Dart Vader nagyúrrá újjáépített Anakin skywalker hordándja ugyi.

Tammarg a felmondását nem fogadom el, ha siket is lett, bár a rangjáról lemondhat, mert elcseszték a partizáni spinyé-spion egérutat nyerésének megakadályozását. Sőt mondjol-le, én is felszólítom mint felettese, a birodalom második metahumánja, mégis csak maga a fej, a fő, így a főfelelős Tammarg ügynök, de a szolgálataira szüksége van a birodalomnak, morga Magister miután visszavezeté pórul járt igynöki lelkök porhüvelyekbe. Tammarg file helyére nevekedett agyfilhelyfiggvényi bűnbánón villogának, ugyanis ez az agykoponyfüggelék roggyant hallása miatt gondolatátviteli központtá alakula, egzáktabbul azért türemkede file helyire, hogy gondolatvevőként míkedjik, igy tisztán érté Központy Edét, a Vérpirosőozsgás Magistert, legálábbis  túlvilági körülmények között, mert amint látandják majd a föld bolygón másként leend. Mirdroff maga meg ne dohányozzan annyit, szüksége van a koppoltyúira a Birodalomnak. Ne kultúrsznoboskodjon, ne legyen teátrális: óriásira növekedett tüdő, meg előtte göth meg köh, meg göth, meg köh, meg göth, főleg ne teátrumban, lássa bé, hát nem Goethe maga, nem is tarajos, nem is kételtű, hanem hároméltű, hisz az a megtiszteltetés érte silány runita faját, hogy három életűvé daimonizáltuk. Mi ez a kultúrmensevista übermenschi tempó: számmisztika emlegetése, meccsoda csinovnyiki csökevény? Maga is Tammarg, Plátón? egy objektiv idealista, reakciós földi álmodózó flótás alapvetése által tüzesedik ügyünkért, bár az nagyon jó, kiváló, hogy ennyire lelkesedik, hogy asztrálanyagtalanná foszlott legalábbis egy időre, de fő, hogy már van, ha hallássérülten is. Maga Mirdroff tüdős tudós halként evickéljen majd a földön, ez lesz majd csak magának a tüdő-üdő. Igen főnök, főnökök főnöke, hajbókola a két titkos-szolga zugügyönc. Ügynökeim, barátim, irány a Föld bolygó, ne legyünk rest,/ ott nyakon csíphetjük a CDX-27-est./

  
  

Megjelent: 2016-12-19 17:00:08

 

Batári Gábor (Budapest, 1967. március 09.) író

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.