Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Mozdulatlan pillanatok – gondolatok tükrében

 

Tovább a virtuális kiállításhoz >>>

 

Előszó

A

Mozdulatlan pillanatok – gondolatok tükrében című tárlathoz

 

 

Nem az a kérdés, hogy mire nézünk, hanem hogy mit látunk.
David Henry Thoreau

 

 

A korona vírus járvánnyal terhelt időszakban, a karantén alatt az alkotóművészek, fotósok és versírók a korábbi évekhez hasonlóan ismételten összefogtak, így a művészetek újra találkoztak, ezzel egy új és más minőséget hoztak létre.
Az ember már a korai időktől fogva kereste a gondolatainak a kifejezését, megjelenítését, amit előbb a barlang rajzokban talált meg, majd az idők során az eszközeit és technikáját fejlesztve eljutott a festővásznon át a fotóig.
A kezdeti korokban a művészetnek szakrális szerepe volt, majd az idők során a gondolatok és érzések kifejezésének eszközévé lépett elő, a művészetek szétváltak, önálló életet éltek, majd a későbbi korokban a művészetek újra egymásra találtak.
Ennek az egymásra találásnak lehetünk szemtanúi akkor, amikor részesévé válunk szemlélőként és alkotóként annak a tárlatnak, mely a járvány miatt a nyilvános térből átkerült a virtuális világba.
A mai kor embere, a digitális kor alkotója új hordozót talált új kifejezőeszközének az internet és a média univerzumában.
Így léphet ki az alkotó a tömegmédia segítségével a helyi, szűk keretekből a nyilvános térbe, a művészet kedvelők közelébe.
A művészeti alkotások sorsa tehát, hogy a közönség elé kerüljenek.
Az alkotóművésznek és a művészetnek a célja, hogy felidézzük a múltat, ünnepeljük és élvezzük a jelen szépségeit, egyszóval a művészet a valóság interpretációja, nem pedig az ábrázolása.
Mi alkotók, így a saját érzéseinkkel, gondolataink kivetülésével, leplezetlen őszinteséggel lépünk a KÉVE Művészeti Társaságba csoportosulva a nyilvánosság elé.
Csoportunk olyan összművészeti alapon álló közösség, melynek a működése az alkotók önállóságán, önkéntességén és szabad elhatározásán alapul. Remélem, ez a sokszínűség visszatükröződik az itt közzé tett munkánkban.
Hosszú alkotó folyamat végére teszünk pontot ezzel a megjelenéssel, remélve, hogy munkánk, fáradozásunk nem volt hiába való!
Az alkotók sorsa tehát az, hogy a megjelent műveket a közönség megítélje, és az itt bemutatott munkákat az érdeklődők nemcsak nézik, hanem látják is.

Virág Lajos

 

 

Tovább a virtuális kiállításhoz >>>

  
  

Megjelent: 2021-04-11 07:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.