Videó

A Marosvásárhelyi Rádió hangfelvétele
Keresés a honlapon:


Császár László

Császár László (Budapest, 1953) költő, újságíró, szerkesztő

 

Verseimmel először az Új Írás mutatott be 1977-ben. Ezt követően 1984-ig bezárólag verseim, novelláim jelentek meg a Jelenlétben (ennek egyik szerkesztője is voltam), az Élet és Irodalomban, a Mozgó Világban, Magyar Ifjúságban, Egyetemi Lapokban, ifjúsági Magazinban, illetve hangzottak el a Magyar Rádióban.
1979-ben lettem tagja a magyar Írók Szövetsége Fiatal Írók József Attila Körének.
1984-ben Hollandiába „disszidáltam", ahol 1989-ig éltem, és a Szabad Európa Rádió amszterdami tudósítójaként dolgoztam. Ebben az időszakban rendszeresen publikáltam verseket, novellákat, cikkeket az Irodalmi Újságban, az Új Látóhatárban, az Arkánumban, a Szivárványban és a Magyar Narancs előfutárának tekinthető Motollában (ennek amszterdami szerkesztője is voltam).
1986-ban megalapítottam a Hangaar című, költészeti-zenei kazettafolyóiratot, amelynek öt megjelent számán magyar szerzők (Petri, Szkárosi, Szilágyi Ákos, Laca (illetve a Bizottság, Sziámi stb.) is szerepeltek.  
1990-91-ben Münchenben, a Szabad Európa Rádió szerkesztőjeként dolgoztam, főként kulturális műsorokat készítettem, szerkesztettem a rádió heti kulturális, illetve havi alternatív kulturális híradóját. Ebben az időszakban a SZER hetilapjában, illetve a Magyar Narancsban jelentek meg írásaim.
1991-92-ben a SZER budapesti irodáját vezettem, majd napjainkig újságíróként (Esti Hírlap (lapszerkesztő), Magyar Narancs (rovatvezető), illetve nemzetközi reklámügynökségeknél dolgoztam vezető szövegíróként. Jelenleg egy kiadónál tevékenykedem szerkesztőként.
Hazatérésem óta a Davaj Csaszi formációval több kiállításon, fesztiválon léptünk fel parformance-szekkel, interjúkat készítettem a Bartók Rádió „Akusztikus pemzli" című műsorának, írásaim az Élet és Irodalomban, a Maxban, az ExSymposionban, a Kortársban, a Holmiban, valamint antológiákban, illetve online irodalmi portálokon jelentek meg.

Művei a Holdkatlanon: