Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója
Keresés a honlapon:


Csáky Anna

Csáky Anna (Csorna, 1938 - 2023) költő, szerkesztő, nyugalmazott tanár

 

A Győri Antológia Irodalmi és Művészeti Alkotó Közösség vezetője vagyok. Hétkötetes költő, nyugalmazott tanár, a húszkötetes Győri antológia főszerkesztője és egyik szerzője.

G. Komoróczy Emőke irodalomtörténész tanulmányt írt rólam és költészetemről, ugyancsak ő megírta a 29 szerző (írók, költők, képzőművészek, fotográfusok) munkáit tartalmazó, évenként megjelenő Győri antológia húsz éves történetét is.

Többnyire a hagyományos költői formaművészet követője vagyok, de verseim között számos kötetlen formájú is akad a témától és mondanivalótól függően.

A Hold szerelmeseként egy egész kötetet felölelő mennyiségű verset írtam e csodálatos égitest ihletésében, a szerelemről és a természeti szépségekről szóló alkotásaim sorai közé csempészve.

Néhány dalom megzenésített formában is hallható az interneten, valamint különböző irodalmi-kulturális rendezvényeken, verseim olvashatóak országos és határon túli folyóiratokban.

A közéleti, különösen az általános emberi témák, valamint a művészettel kapcsolatos gondolataim helyet foglalnak köteteimben, miként a halálról, a gyászról, a fájdalomról szólóak is.

Művei a Holdkatlanon: