Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


„Egy versről” – Szerkesztőségi felhívás szerzőknek

 

 

 

 

 

Felhívás szerzőknek

 

A decemberi évértékelő után januárban új sorozat indítását tervezzük a Holdkatlanon „Egy versről” címmel. Szerzőinktől egy kortárs (élő vagy nemrégiben elhunyt) magyar költő egy versének kiválasztását és annak 15-20 mondatban való kommentárját várjuk. Ez lehet elemző-értelmező, kontextusba helyező, a választást szubjektív tényezőkkel indokló szöveg, de minden esetben a választott művet helyezi középpontba, egyfajta szubjektív ajánlásként az olvasók számára. Fontos szempont tehát a közérthető, informatív jelleg, amelynek itt elsőbbséget kell élveznie az artisztikus önkifejezési törekvésekkel szemben.

A cikk szerkezete:

  1.  

    A kiválasztott mű teljes szövege, a szerző és a cím feltüntetésével, a megjelenés helyével, idejével
  2.  

    A választás rövid indoklása: mit jelent nekem, miért fontos nekem, stb.
  3.  

    Értelmezés, „Miért szép?”, kontextualizálás

     

Formailag kérjük a szöveget egységesen Times New Roman 12-es betűvel, 1,5-es sorközzel MS Word dokumentumként továbbítani, mentesen minden egyéni formázástól (kivétel: indokolt esetben kurziválás). Örülünk viszont a cikket kísérő képnek, amennyiben az jogtiszta (szerző, cím feltüntetésével).

Kérjük a tartalmi és formai útmutató, valamint a terjedelmi korlátok betartását!

 

A szerk.

 

 

 

  
  

Megjelent: 2021-01-22 19:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.