Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Mórotz Krisztina: Cimborám Man Ray

 

 

 

 

Cimborám, Man Ray! 

 

Elmesélem neked  – ne nevess ki –, hisztis vagyok! Pierre Unik, tudod az az elcseszett cseh kakaska, (még a tojáshéj a seggén) kihirdetett egy főzőversenyt az éttermében, amit úgy hívnak, hogy NEVET A SZEDER.

Beneveztem! Miért miért, mert érdekesnek mondotok.  Gegenbach a muris kicsapott lelkész –, harsogjátok, de én legalább tudom mi a jó az orosz matrjoskámmal! Hát persze! Mint Hokusai képén a polip, amint a halász feleségének erotikus álmába betolakszik egy sunghában. Na, persze látom magam előtt a polipot, ahogy száz kezével átfonja a halszagú csajt, isteni!

De ez a tikkadt Prevert meg nyomja a szövegét a "Hulló levelekről"! Esküszöm ha folytatja szájon kenem, legalább az utolsó levél is lehullik nyálas szája szögletéről! Unik nyikhaj, én vörös vagyok, Prevert meg valami nagykutya. Na, barátom csak itt kellett volna lenned! Unik mindegyikünk kezébe odanyomta a Párisi hölgyfutárt, hogy keressünk benne ételt amit majd  én Gegenbach és Prevert készítünk el, de nekem sem kellett több fogtam egy rozsdás szabász ollót, egy kalapot, az újságot és találomra szavakat végtam ki, majd az lesz amit én kivágok az újságból! Bundáskenyér, a la snidlinges thúró lesz a menü.

Szódabikarbóna helyett olasz mazsola. Másnéven aszalt szőlő.

No, hát a főzésről. A kuktám  Prevert volt, a kezem alá dolgozott.

Trapéznadrág volt rajta, és  egy fülbevaló, a trikójára az volt írva, "hajra fradi oléoléolé". Amikor megkérdeztem, hogy mit jelent, ez a hablaty azt mondta a vén fasz, hogy most szeretkezem a nőmmel, azt mondja jó a farkam, bár kurta, de tud... Hát odanéztem, és felröhögtem. Egy trapéznadrág volt Preverten, hosszú hajjal háhá, minden lógott rajta, csak a magyar mente tartotta össze, míg le nem vetette. Man Ray! Nem röhögsz rajtam! 

Prevertet egy irodalmi estjén kapd le! Pont neked való a téma.

Felverettem vele a tojásokat, érted? Én a kis Geg a nagypapával. A fülbevalója platina, a fogai helyett koronák egymillióért de ez igaz, mindenkinek ezzel dicsekedett! Amikor kellőn lefáradt, beledobáltattam vele a tojásba a kenyereket, és akkor jöttem rá, hogy először tejbe kellett volna! Mindegy, jött az olívaolaj... Prevert szavalt, ötödfeles jambusokba írt is, csak azt nem tudom miért ötödfelesekbe!

A körözöttet kikevertem, hm… a legjobb a citromfű lett a tetején. Elővettem az őzgerincet, és taccsra vágtam bele a túrót. Még megszórtam mazsolával is. Ami szőlő!

Ha te azt a pikáns édes -savanyú-csípős hagymás túrónkat megkóstoltad volna, bepisáltál volna a gyönyörtől!

Gyere Ray a NEVET A SZEDERBE  egyszer el! Jó kis pipik vannak, nehogy Dora Mart rábeszéld, hogy jöjjön, gyere te, katonásan, egyedül.

Úgyis olyan furákat fotózol! Mintha kísértetek lennének a képeiden! 

Ne gyere nekem a rayogramme kitalálásával, gyere idd le magad a sárga földig inkább Uniknál! Nőt meg jót csak itt találsz. Jaj! A múltkor Prevert becsődölt, olyan kanos volt, hogy  nem volt rajta gatya, mármint alsó, a trapézgatya zipzára becsípte az összes szőrt. Gyere Man Ray itt énekelhetsz is! 

 

Zárom soraim, holnap egy pizzásdobozban találsz egy isteni francia Prevert a la carte mazsolát, ami szőlő, az ajtód előtt, de vigyázz, nehogy a kutyád egye meg!

 

Gegenbach 

 

ps. te Ray, add kölcsön a tetűfésűdet holnap! Tudod, nagyon... érted na!



  
  

Megjelent: 2020-01-10 18:00:00

 

Mórotz Krisztina

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.