Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Nagy Mari Anna: Levelek a Pokolból (4)

 

 

Levelek a Pokolból (4)

 

Igen tisztelt Mr. Hyde,

semmi sem jogosítana fel erre a cselekedetre, ha nem számítanám őszinte segítőkészségemet. Remélem, megbocsátja e magatartásomat, amennyiben kézhez kapja levelem. Édesapám, néhai Alexander Brown, tekintélyes táblabíróként működött a Londoni Királyi Bíróságon. Ez év áprilisában a legnagyobb bánatunkra hirtelen halálozott el. Nem szeretném családi ügyekkel fárasztani becses elméjét, ám apám gazdag hagyatékában Édes jó anyámmal találtunk három rejtélyes levelet az Ön nevére címezve, igen tisztelt Uram! Jószerével kinyomoztuk az Ön valódiságát, kérem ne sértődjék meg ezen szó hallatán, nem volt oly egyszerű, midőn Édesanyámmal ezt előszörre elgondoltuk.

Kénytelenek voltunk e hányatott sorsú levelek tartalmát megismerni az események kiderítésének okából, és felfedeztük, hogy a levelek valószínűleg egy 15 évvel ezelőtti hajótörés során veszhettek a tengerbe, de hála a Teremtőnek az enyészet nem fogott rajta, és ez talán egy kedvező jel Uram! Mint Ön is talán értesült róla, Ausztrália nyugati partjainál Őfelsége több hajóból álló flottája sérült meg egy szokatlanul hosszú viharos időszakban. Nem részletezem hogyan találtunk el Önhöz, mennyi segítő kéz által jutottunk hasznos információhoz. Mivel Édesapám az utóbbi években igen zárkózott életmódot folytatott, nem tudtunk kihez fordulni közvetlen környezetünkben. Londonban rengeteg doktor található, kinek becses neve J-vel kezdődik, ezért a levelekben említett Kiadó vállalathoz és Társaságokhoz fordultunk segítségért. Édesanyám a City legmagasabb köreihez is eljutott, hiszen néhai Édesapám rangját és tisztségét tekintve e művelet nem okozott különösebb gondot. Meglepődve tapasztaltuk, hogy ezt a bizonyos Dr. J-ét senki sem ismeri, mi több, hallani sem hallott róla senki. Bevallom, ezt nem igen tudjuk magyarázni Édesanyámmal, ezért kíváncsian várjuk éppen Öntől a titokzatos idegen személyazonosságának felfedését. Tudja az élet vidéken nem olyan izgalmas, és úgy érzetük mind a kettőnkre igen jó hatással van a kutakodás. Nem szeretném túl személyes momentumokkal terhelni Önt, mégis el kell mondanom, úgy érezzük, mind a ketten megifjodtunk e nyomozás során. Bevallom, túljutottam már életem delelőjén, ennek ellenére nem minden bájt nélkülöző hölgynek ismer a magasabb vidéki társaság.

Visszatérve eredeti mondandómhoz, Édes jó anyámmal úgy találtuk, a levelek valamelyik hajóról kerülhettek a tenger martalékába, azonban végzetes sérüléseket nem okozott nekik, mert a kiszámíthatatlan időjárás hamar felszáríthatta a melegítő nap sugaraival a finom és tartós papirosokat. Rejtély számunkra az is, miként kerültek néhai édesapám hagyatékába. Erre semmilyen magyarázatot nem találtunk Édesanyámmal. Bárcsak Ön lenne a válasz kérdéseinkre!

Arra kérem, ha a közeljövőben Londonban járna, legyen oly jó, és keressen fel bennünket. Édesanyámmal annyira beleszerettünk a City hangulatába, a pezsgő életbe, hogy látja, nehezen vesszük magunkat a hazamenetelre. Isten őrizzen attól, hogy megkívánjam, miattunk leutazzék hozzánk vidékre. Édesanyám és én szívesen vendégelnénk meg egy csésze különleges teára, melyből küldenék levelem kísérőjeként parányi adagot, hiszen Édesapám lelkes és érdeklődő barátja volt a Kelet- Indiai Fűszer Társaságnak, mely a mai napig tiszteletből, rendszeresen küldi számára különlegességeit, fűszert és teafüvet egyaránt, és ez napjainkban igazán, oly egyedi dolog! Talán Nottingham, ahová Ön való, még nem ismeri a Melissa Officinalis áldásos hatását. Londoni szállásunk is bizonyára tetszeni fog Önnek, hisz előkelőségben párját ritkítja az épület. Címünket természetesen feltüntettem e boríték küllemén, nem tudná elvéteni akkor sem, ha szeretné...

Kérem látogasson el mielőbb hozzánk, érdeklődve várjuk társaságát, mely sokat látott ember ígéretét nyújtja nékünk.

London, 1...40.május havának 22 napján, pénteken

Üdvözli: Miss. M.Aa. Brown

 

  
  

Megjelent: 2017-09-07 18:00:26

 

Nagy Mari Anna

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.