Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Törőcsik Edit: Zoli

 

Nem tudott aludni. Hallgatta mellette, hogy Zoli hogyan veszi a levegőt. Idegesítette. Valamit csinálni kellene. Vegyen be altatót? Nincs hozzá kedve. Már volt a teraszon. Szétnézett. Nem történt semmi. Hétköznap éjjel háromkor mindenki alszik. Simogassa a macskát? Már a macska is megunta. Szex? Utána mindig jól alszik. Hát, már a múltkor is olyan unalmas volt. Inkább nem.

Végiggondolta, mennyi mindent tudna csinálni, ha nem éjszaka lenne. Ki kéne mosni a tegnapi túrázás utáni sok koszos ruhát. Aztán kiteregetni. Persze ahhoz előbb beszedni, a már megszáradtakat. Elmosogatni a vacsora maradványait. A sütőre is ráférne már egy zsírleoldás. Hát, igen. Egy kis torna is kellene, ha már a zsírnál tartunk. Vagy futás. Csak két óra, ötkor már elmehetne. Igen, jó ötlet. Még van két óra. Folytatta a sort. Ki is kéne vasalni. Meg átpakolni a gardróbot. Előszedni a nyári ruhákat, elrakni a téli cuccokat. Akkor már átnézni és ki is selejtezni. A hűtő is tele van lejárt ételekkel. Van, aminek már szaga van. Neki nincs szaga. De egy kis szőrtelenítés, már aktuális. A lábára meg egy pedikűr. Oké, a körmére meg a lakkozás. Basszus a szemöldöke is gáz már. A haja sem az igazi.

Még mindig az ágyban fekszik. Zoli a fogát csikorgatja. Nem jön az álom. Akkor netezik. Pornó? Gyors és hatásos, nem zavarja a másik sem. Nem. Inkább megnézi, ki még a világban, aki szintén nem tud aludni. Vagy már felkelt. Vagy le sem feküdt. A facebookkal kezdi. A saját oldalát nézi. Tele van érdektelen, régi dolgokkal. 4 évre visszamenően. Takarít. Töröl. Minden, ami felesleges. Amit már nem úgy gondol. Amin szarul néz ki. Ami fölösleges. Ami visszahúz. Ami már nem számít. Aztán azt is, ami számít.

Reggel.

Takarít.

Ébredés után Zolit rúgja ki elsőnek.

  
  

Megjelent: 2015-09-11 16:00:00

 

Törőcsik Edit

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.