Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Paládi Zsolt: ”Anyóshivatal” felállítását tervezi a kormány

 

Anyósokból álló családügyi bizottságok felállítását tervezi a kormány – tudta meg a paladi.blog.hu. Meg nem nevezhető fideszes források szerint a kormánynak van még néhány jó ötlete a családpolitika terén. Az újonnan felállított hivatal a családügyi minisztériumnak lesz alárendelve, de függetlenül végzi működését. Feladatai közé fog tartozni, hogy megvizsgálja a házasulandó párok házasulási szándékainak tisztaságát, a felek előéletét, jövőbeni terveit és anyagi hátterüket. A négyfős bizottság csakis erkölcsileg feddhetetlen, keresztény elkötelezettségű – lehetőleg katolikus – idős asszonyokból, anyósokból állna, valamint meghívottként részt vehetne a bizottság ülésein a menyasszony anyja is. A bizottság ajánlása nem lenne kötelező érvényű, de a nemleges javaslat ellenére házasodó párok „eleshetnek bizonyos támogatásoktól,” – fogalmazott forrásunk – valamint nem ismerné el teljes értékű kapcsolatként az így létrejövő frigyet az alkotmány sem.

„Eddig a családi kapcsolatok terén szakértő, idősebb keresztény családanyák tudása, tapasztalata parlagon hevert, ezen kíván segíteni a kormány. Nagyon fontos, hogy szilárd értékrendű családok jöjjenek létre, és így kiszűrhető a házasságszédelgő szélhámosok, a szenvedélybeteg alakok tevékenysége is.” – nyilatkozott egy kereszténydemokrata politikus, egyben tagadta azt a vádat, miszerint a bizottság ülésein hazugságvizsgálónak vetnék alá a férjjelöltet. „Nincs szükségünk ilyen módszerekre, bízunk az anyósok kiváló ösztöneiben, női rafinériájában.” – mondta. A bizottság feladatai a házasság létrejöttével sem szűnnének meg. Az anyóskommandó meglepetésszerűen ellenőrizhetné, nincs-e kitéve az újdonsült ara családi erőszaknak, vagy nem fogyaszt-e a családfő túlzott mértékben alkoholt. A kezdeményezéshez máris csatlakozott a Családvédő Liga és a Nők az Egészséges Családokért Egyesület. A kereszténydemokraták visszautasítják azt a feltételezést, hogy ezzel a középkorú, vallásos érzelmű nők tömegeinek szavazatait kívánják „egyszer és mindenkorra” megszerezni, mint mondják, jobban tenné az ellenzék, ha „a saját háza táján söpörne,” és körülnézne, mennyi laza életvitelű figura nyüzsög a holdudvarukban, akinek – idézem – „a legutolsó gondja is kisebb annál, semhogy hazasiessen munka után szerető családjához.”

  
  

Megjelent: 2015-04-13 16:00:00

 

Paládi Zsolt (1968) író, tanár

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.