Videó

Az Archivum Roma csatorna videója
Keresés a honlapon:


Rimóczi László: Erika utoljára volt irigy

A rántott sügér kiváló csemege. Megéri a bevásárlóközpontban rátolni az öregasszony lábára a kocsit, hogy kifogjon az ember egy-egy csinos példányt. Dr. Kajmán Erika szociológus már reggel szerzett egyet, és elhatározta, hogy egymaga fogyasztja el az egészet. Albérlőtársa Maszlag Györgyné, szül. Keleti Etelka mohó és kapzsi volt. Erika nem kedvelte az asszonyt, akivel három hónapra összezárta a sors. Kezdetben azt hitték, hogy leszbikusok, és voltak és suta próbálkozásaik a műfajban, de Erika már bánta, hogy otthagyta búbánatos maci férjét. Mivel faképénél hagyott ura pilóta volt, elég jól keresett, és bár az asszony tiszta szívből utálta, legalább korlátlanul költekezhetett. Talán visszamegy hozzá…

Györgyné nem kap a finom halamból – gondolta cinkos mosollyal az ajkán Erika, miközben a szép sügért belehengergőzte a tojásba.

Mikor a jól átsült halacska tányérra került, egy pohár ’85-ös Medoc kíséretében kiült az erkélyre. Az első harapással akkora szálkát sikerült a torkába kapnia, hogy öklendezve ugrott talpra. Épp jókor jött haza Györgyné. Villámgyorsan felmérte a helyzetet, mögé lépett és Heimlich-féle műfogásban részesítette a jobb sorsra érdemes társnőjét. A pánikba esett Erika addig-addig vergődött, míg a segítőkész Györgyné véletlenül megnyomta Erika halálpontját, így a nő azonnal kikapcsolt.

Erika életének utolsó képe a Duna felett lebegő, csúf papírsárkány volt.

Györgyné később azt állította a kiérkező mentőknek, hogy Erika biztos attól az alamuszi szálkától patkolt el, amit nem sikerült időben kiszednie.

  
  

Megjelent: 2014-07-10 15:03:22

 

Rimóczi László (1979) újságíró,  a Veranda Művészeti Csoport alapító tagja

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.