Videó

A Fefe Szabó csatorna videója
Keresés a honlapon:


M. Szlávik Tünde: Anyának mindig igaza van!

 

 

 

 

Anyának mindig igaza van!


Egy anyának sokféle mantrája van, ezek között a listavezető a HÚZZÁL ZOKNIT! és a VEGYÉL PAPUCSOT!

Ismerős? És van, akinél hatásos? Mert nálunk teljesen mindegy, milyen hangerővel, hangsúllyal vagy éppen hányszor hangzik el, a következő öt percben már ismét hallom a bájos 46-os talpacskák csattogását. Mintha égetné a lábukat a textil, a papucs meg olyan pirinyó, hogy egyszerűen folyton nyoma vész. 

Ma reggel ötkor megszólalt az ébresztő, leállítottam, felkapcsoltam a kislámpát, de a férjem nem volt mellettem az ágyban. A Covid óta a megszokottnál is rosszabbul alszunk, aki hamarabb kel ötnél, általában kiköltözik a nappaliba, hogy ne ébressze fel a mocorgásával a másikat. Lábujjhegyen osonok hát a nappaliba, hogy megnézzem, nem szunnyadt-e el a kanapén. Nem, nem aludt, már ott ült a gépnél, itta a friss kávét, én pedig hirtelen újra gyereknek éreztem magam, aki mezítláb dagonyázik a sárban. A sárban? Rácsaptam a villanykapcsolóra, lenéztem a padlóra: szóval ezért nyávogott olyan keservesen Boci hajnali fél kettőkor, ezért vágtázott ki az udvarra, ahogy kinyitottam neki az ajtót! Nem, annyira nem vagyok mázlista, hogy szarba lépjek, mert macskahányásban álltam... Ugye, milyen igazam volt, amikor azt mondtam, hogy kell a zokni, kell a papucs? Egy anyának mindig igaza van!

S mekkora szerencse már, hogy a Covid miatt legalább a szagát nem éreztük!

 

 

 

  
  

Megjelent: 2024-05-04 20:00:00

 

M. Szlávik Tünde (Nyíregyháza, 1967.) tanár, szerkesztő, író

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.