Videó

A Kincskereső videója
Keresés a honlapon:


Magén István: De én

 

 

 

De én

 

Az Évike kezében fogva tartottakat jött csodálni. 

Az irodalom halhatatlan, egy személyes. Érvényesen kijelentem, megosztozom veled. Egyszer elfecsegted, hogy kirohantál a defibrillátorért. A Duna parton zajlik a forrás. (Konkrét vizimunkára termesztett növény.) LIBERÁLIS. Viszik és megy, elszíneződik, kántálja a mondókákat, meztelen testek a melegben, a hideg szobában, (Markolja Évike mellét.) csendes és harcias szaporodást.

A sérülés sem torzítja el őket. Saját szemeddel mutogattál, míg mások autóba ugrottak. Alszik a csillag, visszanéz, önkéntelen mondatok, nagyfenekűek, eljátszadoznak a csönddel. (Szemléletes találkozások.)

A cég lépcsőin görnyednek a nagy fülű, nagybajuszú defibrillátorok. „Veleszületett ösztönnel rendelkezik, ilyen például a hálószövő képessége. Ha a tűzokozás szándékos, arra képezik ki.” Persze csak akkor, ha onnan megyünk egyenesen az íróasztalhoz. Mégis hiába kiabáltunk. Azt állította, hogy társa volt a gyilkosságban. Nem ajánlatos, mert az ember azt a látszatot kelti. A szellemidéző koplal, hogy rászálljon a dicsőség. Ahol egy ideig nem voltál, ott újra leszel. A lehető legtávolabb, a 170. hosszúsági körben. A Bering-szoroson átkelve haladsz délig a dátumig. 

Egy focipálya nagyságú defibrillátorból lett a világ. Levegő száll fel, a testvéred arca megtelik vízzel. Belőle. Erkölcsi tanításaidat kicsavarták a kezedből. Ami Istentől származik, az megváltoztatható. A kipukkadt fejek háborúba ráncigálása által. Szerelmi csalódások szerepelnek, jéghideg, lidérces álom. Belesimul, és kielégíti. Ugyanakkor hasonló tartalmú mondatokra tör. Tarka víz és kirakatmodell. Kéz nélküli próbababák, akkor is, ha nem találkoztál még az elmúlással. Az ég felé. Az újszülött szempontjából a Földön nincs szombat, se vasárnap. Égig érő szexuális tengely az áthatolhatatlan őserdőben. Züllött információk. Dugig volt az ujjával, és újabb adatokat kért. Szégyenletes módon arra vetemedett, az ésszerűség elvének névtelen harcosa, az elmondhatatlanul szemérmes, hogy elárulja. (Egy pillanatra.) Kiszemelt, adattá változott kopasznyakúak ültek a barázdában. Parancsra sem tették volna. „Egy madár bohóckodik, örömet szerez, cirkuszi mutatványos.” De jaj! Zord kísértet ül az asztalon. Meg fogod találni kivágott ruhában, rohansz befelé defibrilátorral a kezedben, elesel, mert szó szerint vetted.

Hermeneutikai elképzelés és terepszemle.  

Európa egy jóseggű öreg nő, iszonyú fátyolba burkolódzva. Az adatait megjegyezni. Érdemes felrepülni manapság, amikor már nincs áldozat. Faldarabok gurulnak, a legkisebb gyermeked csenget, kihívóan lesve a szempillái alól. Harcolsz, félénk vagy, csak nehezen mászik fel az égbe. Felvilágosodottnak képzeli magát. Traktor rohan, végül visszakerül az eredeti tulajdonosához, ÉS ÉN fogom elpusztítani. A városon kívül dupla szeretet és szerelem, befogadták őt ahogy írva van. A defibrillátor nagysága nem érzékelhető. Beszerzési módja egyenlő az eltulajdonítással. (Felnőtteknek naponta kétszer egy.) Gázt adunk, intelligensen közbelépünk. (A másik jelzőt bármilyen nyelven mondjuk.)

(kutyám ugat segítséget kér fegyverropogás hátsó lábára áll többszázezres nagyságrendű szemű ideje van a viszonyok kiépítésének Évike megírja meg akarja mutatni nem ilyen hogy nem könnyű életben tartani már faggatás guggolva lyukak a templomtoronyban kézművesnek készül összerántják tanul (Nem a klasszikusok közül való,  olvasta az idevágó tételt.) ajtót nyitni lefutni az ÉDENKERTBE meg vissza a világegyetem házi feladatát írni meg bűvészkedni  messze még a feltámadás (Egy csecsemő komponál. Elképesztő kegyetlenséggel gyilkolták meg.)

További fejlődése során megtudja, hogy van még pár módszer. Az a tulajdonsága, hogy kézzelfogható, ehető és rossz. Fekete bundáját széttekerik, megtanulja, hogy kövesse, hogy megérezze a cenzúra ízét, hogy a résztvevők bukfenceznek, mert őket csak a csoda mentheti meg. Fekete emberek a rozsdás szívbillentyűt csavarozzák. (AG3-as gombelem.) Csak egy helyen van ősz. Megvigasztal, lefut a földszintre, szomorúan cipel, hogy majd holnap.  Kénytelen volt abbahagyni az egyetemet, most egy fabábúval játszik. Fest, különválasztja a költeményeket, megszünteti, táncol vele. (Vétkesnek számít, ha vétkes.) Eltérő jellegű és nagyságú nő ül a nyakában. Összetereli a szétgurulókat. A fülében széttárt combú asszonyok hangja. Meghaltak. (Érdektelen fejleménynek tekintik) Ádám félti a feleségét, bolondul kalimpál az egyik metróállomáson. (Ez volt a jelen.) Szükséges képességekkel, a forgatókönyv szerint. Kihullott a haja, rengeteg darabra tört, mint a filmekben. Ott is lenyugszik a nap, a csillagok nyomát keresik összekuszált szavaidban. A filozófus feldúsítja, leszűkíti, elválasztja és összekeveri. Gondolatot ébreszt. Az idők folyamán a szöveg elveszett, és több száz évig senki sem tudott róla. A barmokat, a halakat, meg az embert nevekkel jelölik. Nem tilos, ugyanannyival csökken, amennyivel emelkedik. Zivatarfelhőben rendkívüli méreteket ölt. Le is zuhan. Egy bálvány nevére.

Nem kell valódinak lenni. 

A sötét országúton. Felelősséget vállal érte. A szépség kenhető, menni akar, közösséget vállalok vele. (Jóság veszi körül.) Nem ehető, nem kézzel fogható, nem érdemes felidézni. Körbeállják a sírt és nem ismerik fel, mert szabálytalan. Létrát támasztanak a kerítéshez, hallani az olló csattogását, a kutya zsörtölődik, feltételt szab. Kijelöli a rendszert, nem lenne jó fellázadni. (Hozzád szólok az ablak résein át.) Van levetett ruhadarab, arcokat látok benne magam körül. (Évike bugyija a romantika szükségszerű szintje.) Tudja kit kell megölni tulipánhagymával. Hatást gyakorolnak a lefejezett gyermekek az Örökkévalóra. Levágott gyerekfejek ülnek a kapualjakban, vagy a piacon. Légy zümmög a szívhangban, és kéreget. Elfutsz, a szíved alá teszel egy másik szívet, mint egy törzsfőnök, szenes vagonba terelnek, a szerkesztőség zárva, majd a túlvilágon útbaigazítanak.(Egyszemélyes, rácsos ablak.) Sápadt az arcod az óceán keleti oldalán, a helytől lenyűgözve harcolnak a fogságba esettek. Évike megpróbálja ráerőszakolni magát a kutyára. Repül, mint egy háztulajdonos, a teteje közelít a szélhez, vagy szélesebb annál. A kutya széles terpeszben mozog a levegőben. Diabetikus függvényeket mutat. Felismerhetetlenek. Egy napon belül többször is megfogja Évike kezét. Nem alakul ki, csak súrlódik és szöget zár be. A látástávolság mindössze száz méter a párolgás miatt. Megfigyelésem szerint a levegő és Évike között a keveredés élénk. A szél erősen és élesen balra. A kutya hempergőzik, szagokkal kommunikál, aztán kibontakoztatja a férfiasságát.      

 

 

                                 

  
  

Megjelent: 2023-10-23 20:00:00

 

Magén István (Budapest, 1950), 

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.