Videó

Részlet az MTVA P´amende, 2024.04.18-i adásából a henti79 csatornán.




Keresés a honlapon:


Magén István: Közöd?

 

 

 

Közöd?

 

Megyek, mondta. Hová? – kérdeztem. EL, mondta. Ezt követően jelent meg az artéria a szív közepében. Az idő sejtjei összetorlódnak. A sejtek tárcsáznak, a készülékek jeleket adnak. Lenyeli a mobilt, megrágja, a letöltéseket kiköpi. Összehúzódik, a térfogata kisebb lesz, száraz és repedezett. Törött fogaival szétrágja, öklendezik, liheg. Csökken az atomok közti tér. Este hosszan nézi Istent. Isten bekapcsolja a számítógépeket. Alábecsüli az érzelmi színezetű homályos reggelt. Sárga fényt lobogtat az ablak. Letépi, megkóstolja, kiköpi, mint egy darab spenótot. Macskaszem szúr, karmok a levéltelen fán, átértékelik a civilizációt. Keréken lovagol, elkezdi a vizsgálatot, páratlanul sok a nagy betű. Bejelentkezés. Az óvatosság jámbor embercsontváz. A kalóriatartalom kora hajnalban, égő érzés, kattogás. Tapos, ágakat tör, a lerakódások körül összegyűlik a víz. Fajmeghatározó képesség, fájlmeghatározó, koponya meghatározó. Felhúzza a talpát. Felszeletel néhány gerincest, egeret, halat, patkányt, kellemes helyet csinál nekik. Színjáték, kutyajáték, csaholás. A lépcsőház középpontja felé. Internet, mozaik játék, az apró csontok kirakosgatása. Reklámnak tűnik ilyen zenére táncolni. Lehunyja a szemét, legyint, köszön, köp. Legyőzlek, ha beledöglesz. Megint. KÖZÖD? – kérdezi. Inkább maradok. Újra döngeti az ajtót. Anyaság és vétkes tankok. Évike összerakja a halottakat, nem beszélnek, a gyerekcsinálást is félbehagyják. (Ugyanolyan a fejkendője, mint a bugyija.)

A lélek sűrű, párszor átalakították, 000a szakadékban fekve tért magához. Énekel a köd. Változatlanul egyszerű, fehér figura. Hosszú, feszes lábbeli, azért szalad, hogy megértsék. (Kivénhedt, öreg telefonok, telefontöltők és szimtűk, meg szimkártyák.) Csengetés, ropogás, dörömbölés. A tér mozog, megrázkódik, lazul. HOL VAGY? Fémszál sípol. Az egész test hosszú, kicsapongó. Valamit közöl, majd kíméletlenül könyörög. Évike ráül a szoborra, csak ül kilométereken át. Emberek dolgoznak kimélyített üregekben. Mint bármilyen készítmény. Nem csinál semmit, éjfél van, lámpaoltás. Megtisztítják a benne lévőt. Megfordítják, fejre állítják, bekapcsolják. Évike vagyok, mondja, robot vagyok. A magas hang csigalassúsággal vánszorog. Potyognak az események. A tapasztalat eligazítja az összefüggéseket. Anyagot ennél, meg szaggatott vonalat? Körkörösen könnyező arcot. Illeszkedik, jön, néz. Érződik a hangján az. (Okos telefon.) A lélek nagysága egyenlő a testek nagyságával, a keresztöltésekkel a szívtől balra, fölötte hosszú cső. (Ebben az időszakban még magzatvízben úszik. Víz alatt fut, mint egy kalózhajó.) Majmok lába barna cipőben. Elhelyezkedik, utasítás, félreértések. Végrehajt(ódnak) az utasítások. Létrejön a nemi keveredés. Keresés az agyban, az oldal betöltésekor, átállítják a lap elejétől a vége felé. Egy jelentős szerep, és más, kivagyiság, szőke lányok párzás közben (elfelejtik a testet). A véletlenek érkezése egy harmadik komponens, megújítja, szokatlan. SZÜKSÉGES, az adatok megadása. A grafikon újrafelhasználható. A szövegben maszkolás lehetséges. A karrier parancsolgat. Visszatérési szándékát jelzi. Nincs joga a végrehajtáshoz. Leszúrják, a történet bővítéséhez felhasználható. Soha nem lesz érvényes.

Gyerek a hasban, megágyazva. A pillanatot látja, a pillanat is látja őt. Az abszolút nemlétben, az egyenlőtlenség dolgában, ahol a csecsemők is bőrből van. (Ennek következtében.) Megkísérli, szalad, fut, forog a kő, a dicsfényből szőtt szellem, napokon át tartó ajándék. A vonat ÁLL, látja a sáros tájat, a ködöt, a majmot, a cipőt. HÁTRAHAGYJA. Bogarak csípkedik, időnként ráz, szikrázik, feszült. Érték a karakterek tárolására. Egy csipetnyit belekever, az FELSZIPPANTJA, gyaloghintón, élet a csövekben, úgy mondják vér, az üregek megtelnek, vizek, távoli múlt, egy-két emberöltővel azelőtt. Azt is lehet, csak deklarálni kell. A test harcos, fényes, törékeny, repedt, törött pohár. Hajlamos a felhorkanásra. Az összefércelt csövekben minden legfeljebb kéntartalmú. Pontok a bőr alatt a tarka gyepen. A pánik miatt. A lekérdezések megismétlődnek, megtanulják. Ledöngöli a fémet, gyúrja, alkalmazkodik. Beleszól, megtalálja azt, ami külsődleges. Módszer, melyet majdnem sikerült kialakítani. ÖCSÉM! A valóságra hasalva alkot. Nekifekszik, harcászati szabályzatot vés. Lapokra hullik, adatvesztés, nem kapcsolható. (Gázdíj visszatérítés.) Felkiáltott és hozzágondolta a saját pontos, precíz, szétvágását.

(Az egész bolygót kénytelen kiirtani. Ausradíren!) Évike az emberiség génjeit tölti egy üvegbe. Értelmes módon a fejére önti. Lekuporodik, körüldöngöli, szép ünnep ez, karjuk, válluk csillog. Gyakran, megelőzve másokat, odaszaladnak. Egyszerű, állati ujjperecek lyukakkal, idegszálakkal. A szakadékból látni a fűtőelemek sugárzását. Kifejezéstelen tekintettel ábrándozik. Radioaktívok, egymásra kényszerítettek, fuldoklók, sikítozók a gázban. Minden irányban kapaszkodók, csengők, jelzőfények, mint a villamoson. Az árok migrénes magányában. Megette, hozzá nyúlt, belekapaszkodik. Érzéki képessége a könnyű párlatoktól kezdve a tömény italokig. Hosszú, keskeny derekát sóba, meg cukorba mártja. Megfordul, körülnéz, ha mást nem is, menedéket talál. Formailag ideális, dilis, magas, ellenálló. Az alkatrészeket szétszórták a tágas világűrben. Ruhátlanul a megkövesedett bolygón. Az ember különféle szerzőknél található adat. Kenhető, festék fegyverekkel. A bolygó házi használatra készült. Könyvcím, mely próbára teszi a figyelem tartósságát. (Káromkodások közepette, a nagyobb egyensúly érdekében, hőbontással.) Boldogok, beragadtak a kanyarban. Az embrió császkál, mászkál, felvetődik, alámerül. Az anya áldott, sima, mint egy sejtplazma.

Nélkülözhetetlen, nélküle megőrjít, fekszik, tönkretesz, ordít, viszi a pénzt, a hőmérséklet magas, hideg, lehetetlen. Gyalogolnak meztelenül, filozófiátlanul. Tarhál. Megállapítja, hogy agyi érgörcs. A forradalom, az érgörcsök sokasága. Meg kell tanulni nyersanyagokat. Szervez folyamatosan. Ebből az következik, hogy nem mondja meg, hogyan csapja be a világos színű lényeket. (Megjelennek a kőszerszámok.) Természettudományos, drogos, „mariskás”, csipkelődő ujjaival felcsippenti, beszippantja. Drogot árul. Hosszú, vékony karjával kapcsolatot keres barna nadrágban. A csoport tagjai ügyet sem vetnek. A keze, a hüvelykujja, a mutatóujja. Megtanulta megenni a madarakat. Sercegve lemond, meg felmond, megérteti magát, az alakját, a félelmeit. Sápadtan birkózik, tudatlan, a szerepekkel, a fittingekkel, a telefonnal. Kialakul egy új, gyorsan csökkenthető túlszárnyaló. Analitikai módszer haldoklóknak, a hiba ezer éves, csendes számításokat hagy. Kizárólag nyári anyagokat használ. Az erdőben kifüggesztett emberek felszólították. Nem ilyen birodalmat akarsz.

húsz hussz húúsz éves evés növeli mennyiség álmatlan átfutottak rajta a vicces emberek kuporgatott merre a térképeket besatírozták távollátás képét rendelik a számok eseményeket fűznek önállósuláshoz vezet a tág tér (képen) derékszögben nyújtott önmetsző csavarok karátos női láb meglehetősen szép kép olajfesték partidrogok a bőr alatt csövek sáros bűn később kombináció lecsiszolt káprázatos öregek körúti csávók üveg agy főemberek a tér kérdését hajléktalanok gyermeki tekintete kötődés sárcipő a társaság északon a befolyás érvénytelen tükröződik forog tud fogalmát leszűkíti eljárással alárendeltség esetén évike belehal a folyamatokba méz lesz szőlő az ország bajnoka eltépett osztálynapló rovásírás igazgatói „róvó” mert édes vagy és beléd szerettem

Az aláírás sárga malacai. Békamaradványok. Maszk az ódon fejen, elfedi, vágja, homályosabb. Ő tolakszik, feszeng, reszket. A tenger fodrozódik a fürdőkádban. Mérést végeznek dél és észak. Sárga pöttyök, vékony bőr, hangtalan köd, párbeszéd, rikoltozás, csúszik lefelé, hunyorog, homlokegyenest más. EGY POGÁNY ISTEN. Bedobják a mentőautóba, mint egy vak téglát. Viszik, megragasztják. Ágaskodik a diadalra. Levetkőztetik, belenéznek, bőbeszédű. A lázadás forgókarjától a nedves papír pereméig. Gondoskodik a metszetekről. Megröntgenezik. Mit kezdenek a falak a történelemmel? NÉLKÜL. Bevitték a balesetibe. A kötöző kérdéseket kever a gipszhez. Máskülönben egy sajátos, többször másolt epigonról van szó. Még az összekeveredés előtt. Sem inni, sem enni.

(Káromkodik.) A lába kinyújtva, babaarc, ének, mely megváltoztatja a dolgok színét. Szinoptikus motyogás, magatehetetlen érzés. Fekszik az árokban kirabolva. Éjszaka van, még ÉL. Bombasztikus performance a vízlevezető árokban a sáros fűben. Háromlábú széken zene. A mentős felemeli, az ujjnyoma lassan kékülő sötétszürke véraláfutás.

(Drogos életpálya, gyűrődés, ránc, sebhelyek alvás, balhék stílustalanság. Kétjegyű számok és jelzőrendszerek. Megyek pénzt csinálni, mondja. Megyek tarhálni. Nevetve értelmezhető. (Megvadult paripán vágtat a lelke.) Terepszínű a szénlánc. A ló felnyerít. Honnan jön? Ébred, hunyorít a reggel.

 

 

 

  
  

Megjelent: 2023-08-30 20:00:00

 

Magén István (Budapest, 1950), 

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.