Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Nagy Gusztáv: Teremtés

 

 

 

 

Teremtés

 

 

Teremtettem magamnak egy világot, csupán hatvan négyzetméteres az egész. De ebben a hatvan négyzetméterben az egész világ megtalálható, úgy, hogy ki se teszem a lábam. Nincsen miniszterelnök, nincsenek miniszterek, nincsenek hitvány emberek, csak az én barátaim, akikkel bármikor beszélgethetek és még vendégül se kell fogadnom senkit. Nem jó? Ha nem tudok valamit, megkérdezem a barátomat, akinek a neve internet. Csoda egy világ ez!

Itt ülök nap-mint nap a barátom előtt, saját börtönünkben, csak a billentyűkkel vagyok érintkezésben és naponta néhányszor a friss levegővel, amikor kinyitom az ablakokat. Rám zuhan a szabadság érzete, de odakint, mintha egy néptelen bolygó kihalt utcáit látnám. Ilyenkor azt érzem, mintha csak én élnék ezen a bolygón, és akiktől üzeneteket kapok az interneten, azok mintha egy távoli bolygóról üzennének, hogy majd hamarosan újra találkozunk és elfoglaljuk a földünket, de még várni kell valami csodaszerre, amely megmenti a kinti beteg világot. Igen, a kinti világot kell megmenteni, mert idebent a hatvan négyzetméteren nincs élet csak bekattanás.

 

 

 

  
  

Megjelent: 2020-12-31 18:00:00

 

Nagy Gusztáv (Pusztaföldvár, 1953) író, költő, műfordító

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.