Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Ő Szinyei Merse Pál ükunokája (Rajczi Adrienn)

Szinyei Merse Pál festőművésznek idén kettős évfordulóját ünnepeljük: 175 éve született a felvidéki, Sáros megyei Szinyeújfalun, és 100 éve halt meg jernyei kúriájában, miután a budapesti Képzőművészeti Főiskola igazgatói székéből 1919-ben már csak útlevéllel térhetett haza szülőföldjére. 

JA festő egyik ükunokája a hét közül, Bajza Zsófia kedves barátom, szerteágazó érdeklődési köre mindenre kiterjed, sose unalmas a vele való találkozás.

– Sosem akartál festő lenni? Miért választottad az idegenvezetést?

– Sosem gondoltam arra, hogy festő lehetnék. Egészen gimnazista koromig persze szerettem rajzolni, de mivel húgom pici kora óta művészi pályára vágyott, szüleink igyekeztek engem más irányba terelgetni. Érettségi után végeztem el az idegenvezetői tanfolyamot, aztán az egyetemi tanulmányaim alatt már dolgoztam is mint idegenvezető, illetve tolmács. Akkoriban még kultúrdiplomáciai pályáról álmodoztam... Később rájöttem, hogy a szabadúszó életforma inkább nekem való, változatos megbízásaim vannak: mint olasz-magyar tolmács a legkülönbözőbb szakmákba betekintést kaphatok. Idegenvezetőként pedig olasz turistáimnak mutatom be szeretett hazámat, illetve magyar csoportokkal járom a nagyvilágot, hiszen az olasz mellett németül, spanyolul és angolul is beszélek.

Tovább a hajonaplo.ma cikkére >>>

 

 

  
  

Megjelent: 2020-08-08 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.