Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Két év alatt a kortárs művészeti élet részévé vált az Ybl Budai Kreatív Ház – Interjú Kaiser Vizi Katával

Kétéves lett az MNB Alapítvány által létrehozott Ybl Budai Kreatív Ház. A karantén utáni újranyitás napjaiban Kaiser Vizi Kata művészeti vezetővel arról beszélgettünk, mit ért el eddig, hová tart az új kiállítótér Budapest kortárs művészeti intézményei között.  A képzőművészeti mecenatúráról szólva szóba került egy új kortárs gyűjtemény kialakításának szándéka is.

 UM: A történet legelejétől, 2017 januárjától itt dolgozol. Miben tud közreműködni egy épület felújításánál egy művészeti vezető? 

KVK: Ybl Miklós eredetileg egy komplikált ipari létesítményt rejtett bravúrosan a firenzei reneszánsz stílust idéző épületbe a Várkert Bazárhoz illő stílusban. Fent divatos kávéház működött, alatta gőzgépek juttattak fel naponta 24 ezer akó szűrt Duna-vizet a királyi palotába. Több mint százéves története alatt ez a ház kiállítótér még sosem volt. Ezt a funkciót mi adtuk neki, és fel kellett készíteni erre az új feladatra. Végig kellett gondolnunk, hogy az épület megváltoztathatatlan adottságait figyelembe véve miként tudunk létrehozni egy izgalmas kiállítóteret. 

Tovább az ujmuveszet.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2020-08-04 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.