Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Új pianista sztár van születőben – Valentina Lisitsa (Almási Miklós)

Egyszerűen beleszerettem, úgy játszik, mint egy istennő. Szokatlan különlegessége, hogy a YouTube-on lett világhíres, kétmillió (!) kattintással vezeti a világranglistát.

Egyébként Kijevből – ahol született és ahol tanult – Amerikába disszidált férjével (1991-ben férjével, Alexej Kuznyecovval megnyerték a Murray Danoff kétzongorás nemzetközi versenyt Miamiban). Szóval kiutaztak, nyertek és mindjárt ott is maradtak. Csakhogy a további siker egyelőre elmaradt: se menedzserük, se karmesterük nem volt, a politikai nyilatkozataik alávágtak karrierjüknek. De nem adták fel: kettejük életbiztosítását és minden mozgatható vagyonukat pénzé tették és „megvették” a Londoni Filharmonikusokat, hogy egy estén Lisitsa velük játszhassa Rachmaninov négy zongoraversenyét. A produkció videóját, úgy ahogy volt,  „nyersben”  felrakták a YouTube-ra, és láss csodát: egyik napról a másikra sztár lett. 

Tovább az art7.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2020-07-20 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.