Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Mindig vonzódtam a művészetekben a szélsőségekhez – Interjú Kis Róka Csaba festőművésszel szakmai sikerekről, külföldön szerzett tapasztalatokról és a pályakezdő művészek lehetőségeiről (Máté Zsófia)

Kis Róka Csaba festészete az emberi test torz, fragmentált ábrázolásával az absztrakt és a realista szemlélet közti határokat feszegeti. Sajátos stílusa, amely nem riad vissza a groteszk és provokatív elemektől, nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi szakma figyelmét is felkeltette. Festményei megtalálhatók külföldi magángyűjteményekben és egy svájci múzeum kollekciójában is. Számos nemzetközi kiállítást jegyez, részt vett a Liverpool Biennálén, de szerepelt olyan csoportos tárlaton is, ahol Louise Bourgeios és Méret Oppenheim műveivel együtt állították ki.

 

PRAE.HU: Vissza tudsz emlékezni, milyenek voltak az első tapasztalataid a nemzetközi művészeti színtéren? Melyek voltak azok a csatornák, amelyek külföldi lehetőségeket nyitottak számodra?

Az egyetemi évek alatt a Nürnbergi Képzőművészeti Akadémián töltöttem el egy szemesztert, ahol olyan osztályba kerültem, ami nem festészettel foglalkozott, hanem első sorban public arttal. Meglehetősen magányosan festegettem, ráadásul ebben az időben még kerestem a saját formai nyelvemet. A szakmai előrehaladás tekintetében komoly áttörést jelentett az ott töltött idő, mert ekkoriban kezdett kialakulni, hogy milyen típusú festészettel szeretnék foglalkozni.

Tovább a prae.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2020-07-15 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.