Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


„A szolgája vagyok a könyveknek” – Interjú Gálos Viktor fotóssal (Borbély Zsuzsa)

Hatvan egérfogó, kétszáz tojás, egy halfarok, esetleg egy kiszuperált tévé porcelánnyuszival, felkészülésként pedig több ezer oldalnyi szépirodalmi szöveg elolvasása – alig két hét alatt. Gálos Viktor fotós mesél a néhol vidám, néhol szürreális munkáról, ami a Libri Irodalmi Díj köteteinek fotói mögött áll.

A Libri 2016 óta ismeri el a legjobb kortárs magyar szerzőket és ugyanilyen régóta kíséri erős marketing-kampánnyal a díjat. Ennek kulcsfontosságú részei Gálos Viktor fotói. A tíz döntős szerző portréja és az idén Edward Hopper világát idéző csoportképük mellett kevesebb szó esik arról, hogy maguk a kötetek is megjelennek egy-egy sajátos műfajú könyvportrén vagy -csendéleten.

Az elmúlt öt év összes Libri-díjra jelölt kötetét olvastad?

Bármilyen hihetetlen is – el kell olvasnom mindegyiket, másképp nem működik a dolog.

Megkapom a listát és a könyveket fizikai valójukban (két szériát: egyet, ami a képeken szerepel majd, melyet nem szabad lapozgatni, hogy szép maradjon. És egyet, amit nyugodtan átnyálazhatok, olvashatok, jegyzetelhetek bele).

Mennyi időd van megálmodni a képeket?

Tovább a fidelio.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2020-07-09 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.