Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Kérem, vigyázzanak, a küszöbön állunk! – Megjegyzések a COVID-19 kapcsán (Szalay László Pál)

Valami van a levegőben, ami nem engedi, hogy bátran lélegezzünk. Valami megbújt a gondolataink szövetében, ami nem engedi, hogy tisztán, logikusan vonjunk le következtetéseket. Valami megmételyezte a testünket, ami nem engedi, hogy bátran oda menjünk, ahová csak akarunk. Ez a valami egy fantom, ami ravasz módon ólálkodik körülöttünk és a legváratlanabb pillanatban okoz pánikot a világunk különböző pontjain. Nem tudjuk szándékait. Nincs használható fantomképünk. Felmérhetetlenek a tartalékai. Ismeretlenek a gyengeségei. Az egységes ellencsapás pedig még ki tudja, mennyi időt várat magára az előrejelzések ellenére is.  

            Csapataink harcban állnak. Több fronton zajlik a küzdelem, s ha lehet így fogalmazni, mintha elmosódnának az elsődleges, másodlagos és harmadlagos frontvonalak. Mindenhol felfokozott a tusakodás, legyen az a kórházak, a vállalkozások, a közbiztonság, az oktatás, a családok világa. Valójában nincs senki a kispadon, most mindenki válogatott és a legjobb formáját kell hoznia, mert ez nem egy barátságos mérkőzés. Micsoda viselkedési normák válnak hihetetlen bevett gyakorlatnak, amikor a családtag, rokon, barát egyszerre idegenné lesz és valamiféle távolságtartás állandósul. Közben pedig az idegenből felebarát válik ugyanazon normát követve, vigyázva a másik épségére, egészségére és természetesen önmagunkra.  

Tovább az avorospostakocsi.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2020-06-18 12:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.