Videó

A Deák Erika Galéria videója
Keresés a honlapon:


Az óceántól az atomokig – Interjú Balla Gergellyel az új Platon Karataev-lemezről (Kertai Csenger)

Kertai Csenger: Írtam már rólatok egy rövid ajánlót (http://tiszatajonline.hu/?p=128426), ahol a táltosok felől próbáltam közelíteni a zenétek felé. A révület és az elrugaszkodottság ebben a sajátos értelmezésemben a hírvivésben, az üzenethordozásban csúcsosodott ki. Talán nem nagyon lőttem mellé, mert az Atoms című új hanganyagotokban hasonló, konkrétan vallási tematika köré építkeztek a creatio ex nihilo („a semmiből való teremtés”) jegyében. Azt hiszem szép ívet ír le az album a teremtés általánosságából a nagyon is specifikus Kányádi-versig (Valaki jár a fák hegyén), ahol a hitét kereső ember artikulációján keresztül szólaltok meg. Mesélnél erről a hitkeresésről?

Balla Gergely: Valóban, ez a lemez egy véget nem érő birkózás a transzcendenssel, azonban ugyanannyira szól önmagunk, mint a hit kereséséről – ha van egyáltalán különbség a kettő között. Számomra ezek a dalok eddigi hitem megkérdőjelezéséről szólnak, valamint arról, hogy mi az, ami én vagyok legbelül, a rám rakódott rétegek alatt. Ex nihilo nihil fit – azaz „a semmiből semmi sem lesz”. 

Tovább az ujforras.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2020-06-18 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.