Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Rendkívüli körülmények között döntöttek idén a zsűrik az Európai Unió irodalmi díjairól (Deczki Sarolta – Szokács Kinga)

2020. május 19-én hozták nyilvánosságra az Európai Unió Irodalmi Díjának nemzeti zsűrijei a győztesek nevét. A rendkívüli helyzet miatt sajátos körülmények közt zajlott idén a döntéshozás.

 

Sajátos körülmények között dolgoztak az idén az Európai Unió Irodalmi Díjának nemzeti zsűrijei, hiszen nem volt lehetőségük személyes találkozásokra, megbeszélésekre, és a könyv, a kultúra lehetőségei is mások már, mint tavaly voltak. Habár rengeteg könyves rendezvény maradt el az idei tavaszon, az olvasás szerepe éppen ezért talán még fontosabb lett. Nem csak azért, mert segítséget nyújt a karanténba szorult emberek sokaságának, de azért is, mert a kibontakozó válság ismét a populizmusnak, a nemzeteket egymás ellen fordító hazardőr politikának kedvezhet. Ebben a helyzetben felértékelődik egy olyan díj szerepe is, mely deklaráltan a kulturális diverzitást, a nemzetek közötti együttműködést, egymás kultúrájának a megismerését segíti.

Tovább a litera.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2020-05-29 12:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.