Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Télen-nyáron szobafogság – Kortársak Karanténban / Kieselbach Galéria

drMáriás: Müller Cecília nyugalomhipnózisával megállítja a járványt és megmenti a hazát Matisse húsvéti virága

Az emberiség számos esetben tudott már fordítani a dolgokon, kitalálni valamit, amitől egy darabig mégiscsak továbbmegy a szekér. A koronavírus okozta bezárkózásra, a lehetőségek szűkülésére adott reakcióként egyre-másra születnek olyan válaszok, amelyek a karantént megelőző ún. normalitást helyettesítik addig is, amíg a dolgok rendbe nem jönnek. BIHARI ÁGNES ÍRÁSA.

Ami a hazai vizuális művészeti élet szereplőit illeti, több más, szintén nyomás alá került területhez hasonlóan a korábbinál intenzívebben kezdik belakni a virtuális teret. Bizonyos múzeumok netre költözött kiállításai, egyes galériák eleve online térbe tervezett eseményei, és a különféle közösségi felületeken publikáló művészeknek a korábbiakhoz képest érdekesebb és közvetlenebb kommunikációja mind-mind a karanténhelyzet hozadékának látszanak. 

 

Az üdvözlendő kommunikációs újítások sorába tartozik az is, ami most a Kieselbach Galéria Facebook-oldalán történik. Fogyasztható rövidségű, olvasmányosan megírt szakmai szövegeket és fotókat kínálnak az otthonukban rekedt érdeklődőknek és potenciális vevőknek. Március második fele óta fut egy sorozatuk is (heti egy poszt, nagyjából), amiben hazai műgyűjtőkről és gyűjteményeikről írnak, informatívan és közvetlen hangnemben. 

Tovább a revizoronline.com cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2020-05-12 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.