Videó

A Ma7 csatorna videója




Keresés a honlapon:


A jelen mint a víz felszínén remegő, gradiensekben pompázó 4k olajfolt – Fridvalszki Márk interjú

Interjúsorozatunkban kortárs gondolkodókkal beszélgetünk az aktuálisan kialakult helyzet kapcsán. Mai interjúalanyunk Fridvalszki Márk.

A számunkra választott út a technológiai fejlődéssel párhuzamosan óhatatlanul sodor minket azokba a kérdésekbe, hogy hol húzódnak a határok ember és gép között. Hogyan befolyásol minket a kibertérrel való folyamatos érintkezés, hogyan használják ki a nagyvállalatok és az államok a technológiát az egyén vonatkozásában

Új Művészet: Egyes vélemények szerint az emberiség bármihez tud alkalmazkodni. Akár az antropocén okozta új világhoz is azáltal, hogy változtat életmódján?

Fridvalszki Márk: Nekem úgy tűnik, hogy igen, az emberiség meglehetősen szívós, ha a szükség megkívánja természetesen alkalmazkodik. Az általam tapasztalt életmód-alakulások sajnálatos módon mindig negatív előjelű változásokra adott reakciók. Egyre mélyebben és hosszabban nyomják a fejünket a vízzel teli kádba, fullasztanak az idiokráciába, a bulvárba, a mérték nélküli fogyasztásba vagy a kétes hitelességű hírekbe. Ügyes trükkökkel megvezetve, önkéntesen merülünk bele a folyamatos digitális zajfelhőbe. Hozzászoktatnak, megszokjuk, majd követeljük magunknak.

Tovább az ujmuveszet.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2020-05-04 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.