Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Akinek közönsége van, felelősséggel tartozik érte – Az Auróra x Bánkitó Karanténfesztivál első videóbeszélgetéséről (Varga Kinga)

Auróra x Bánkitó Karanténfesztivál egy online rendezvénysorozat, mely a járvány miatt jött létre. Az első hét első programján Mayer Dániel, az Auróra önkéntese (egyébként a Stereo Akt producere) beszélgetett Boross Martinnal, a Stereo Akt vezetőjével a koronavírus-járvány idején nem is annyira ismeretlen módon: videóbeszélgetés formájában. Regisztráció alapján lehetett csatlakozni, körülbelül tizenöten vettünk részt rajta. Az esemény egyszerre töltötte be egy hagyományos színházi kísérő program szerepét, gyakoroltatta velünk a videómeeting műfaját, és a nézőket speciális helyzetbe hozó performansz-jellege miatt a Stereo Akt színházi előadásának funkcióját is ellátta.

A beszélgetés során megtudhattuk, hogyan hatott a járvány Boross Martin és társulata, a Stereo Akt, a független színházak, illetve általában a színházak életére. Boross Martin részletesen elmesélte azt a folyamatot, ahogy számára és társulata számára egyértelművé vált a leállás. Elemezte a múltat, leírta a jelent, találgatta a jövőt. Például a teljes színházi előadások streamelését (online térben való jelen idejű közvetítését) felelőtlennek tartja, mert veszélyezteti a játszók egészségét. Teljes színházi előadások felvételről való online elérhetővé tétele szerinte azt a látszatot kelti, hogy minden rendben van.

Tovább a prea.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2020-04-05 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.