Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Rendszert vált a Capa Központ – kritika az Eufória? című kiállításról (Ványa Zsófia)

Izgalmas kiállítást rendezett a rendszerváltás apropóján a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ. Az Eufória? ikonikus és alig ismert felvételek, projektek mentén szembesíti a nézőt az esemény összetettségével és az azt átélők sokszor gyökeresen eltérő perspektíváival. Egyúttal tükröt is tart az elmúlt 30 év elé, amelyben az egykori kortárs reakciók sokfélesége megmutatkozhat. A kiállítást február 23-ig lehet megtekinteni.

Épp harminc év telt el a rendszerváltás óta. Ennyi idő talán elég már ahhoz, hogy objektíven tudjunk visszatekinteni erre az időszakra, és az egykori reményteli időszakot szembesítsük a mai helyzettel. „Mindenki azt hitte, hogy a változás nagyon pozitív lesz, hogy eljön a szabadság, az igazság és a méltányosság ideje. Ehhez képest a rendszerváltás első néhány éve nagyon kemény volt. A zavaros privatizálási ügyek után egész gyárak zártak be, mert ráfizetésessé váltak, ez pedig rengeteg munkanélkülit eredményezett. Tehát lettek a rendszerváltásnak vesztesei is. 

Tovább a kortarsonline.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2020-02-16 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.