Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


2019 legjobbjai – Best of 2019 – szépirodalom (Tamás Gábor)

Lassan vége az évnek, ezért elérkezett az ideje, hogy összegezzem 2019-et. A mai alkalommal az év számomra legkedvesebb, legfontosabb, legjelentősebb szépirodalmi alkotásait állítottam sorrendbe, ami 200 olvasás mellett elég komoly kihívás volt. Csak néhány érdekesség: 107 könyv tartozik a szépirodalomhoz, ebből 44 volt hazai szerző munkája. Hangoskönyv nem került hozzám, nem igazán szeretem. A legrövidebb könyv 64 oldalas, ez Nádasdy Ádám verseskötete a Jól láthatóan lógok itt című, míg a leghosszabbak: Jón Kalman Stefánsson Menny és pokol-trilógiája 1127 oldalas, de említhetném Rutherfurd Londonját, ami 992 oldal. Egyetlen könyvet nem olvastam végig, azt a 200. oldal körül feladtam, annyira idegesítő stílusa volt. Ez Alex Dahl Fiú a küszöbön regénye, nem találtunk egymásra. Így a "citrom-díj" is ezé a könyvé, a Cellába zárva kötettel párban.

A teljesség igénye nélkül is törekedtem objektív maradni. A jobb átláthatóságért külföldi és hazai leosztásban jönnek a kedvenceim. Kissé hosszú lett, de megéri! Íme!

 

Tovább a gaboolvas.blogspot.com cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2020-01-06 12:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.