Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Határátlépések és játékkrokodilok - megnéztük az ELTE diplomafilmjeit (Somlyai Fanni)

December 11-én a Premier Kultcaféban tartották diplomafilmjeik vetítését Coming of Rage címmel az ELTE BTK Filmtudomány Tanszékének filmkészítő szakos hallgatói. Egy BA szakos és hat MA szakos diplomafilm szerepelt a programban, két külföldi hallgató is bemutatkozott a teltházas vetítésen.

 

Masterpiece (Dasha Korolevka) főszereplője egy fiatal lány, aki az első munkanapját tölti egy művészeti akadémián takarítóként. Az alkotói közeg hatása alá kerülve, belopakodik az egyik hallgató műtermébe. A tiltott, ezáltal izgalmas helyzetbe belefeledkezve sorra kipróbálja a műterem kellékeit, és addig kóstolgatja a szőlőt, issza a bort és tekeri magára a lágyan omló textíliákat, amíg maga is megtestesült műalkotássá nem válik. Ahogy az sejthető, a festő rajtakapja a lányt, de a kényelmetlen szituáció szerencsés fordulatot vesz, amikor a fiú rájön, hogy megtalálta benne az új múzsáját.

Tovább a magyar.film.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-12-21 06:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.