Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Bírói pulpitusról a gyermekversek világába – Turbuly Lilla interjú (Morber Janka)

Turbuly Lilla, az ELTE-n szerezte jogi, majd a Bölcsészettudományi Karon magyar szakos diplomáját. 2008-ig bíróként dolgozott, azóta kizárólag  felnőtt- és gyerekverseket, novellákat, regényeket ír. Tavaly év végétől a Színházi Kritikusok Céhének elnöke. Bevallása szerint ma már nem ülne vissza a bírói pulpitusra, de ki tudja, hogy mit hoz még az élet.

2008-ig aktívan jogászként dolgozott, 2011-ig a jogászok szakvizsgáztatásában cenzorként részt vett, de azóta csak az írással foglalkozik. Emlékszik még arra a pontra, amikor megfogalmazódott Önben, hogy nem fér bele egyszerre az írás és a jogi pálya aktív gyakorlása?

Tizenhét éven keresztül bíráskodtam, polgári ügyeket tárgyaltam előbb Zalaegerszegen, majd Sopronban. Végig ott volt bennem az az érzés, hogy inkább írni szeretnék, csak nem volt elég bátorságom a váltáshoz, nem bíztam magamban. Amikor az első regényemmel, az Eltévedt holddal 2006-ban megnyertem egy regénypályázatot, ez adott annyi önbizalmat, hogy komolyan elgondolkozzam azon, felhagyok a jogászi pályával és megpróbálok csak írni. 

Tovább a jogaszcafe.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-12-15 12:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.