Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Terhes társaság – Orosz Dénes: Seveled (Rakita Vivien)

Orosz Dénes a Coming Out és a Poligamy után ismét egy romantikus vígjátékot készített Tenki Réka és Mészáros Béla főszereplésével. A Seveled bár szórakoztató film lett, a szokásos buktatókat mégsem tudta kikerülni.

Ha populáris műfajról van szó, Magyarországon a (romantikus) vígjáték egyértelműen dominál: évről évre elkerülhetetlen, hogy legalább egy magyar romkom ne landoljon a mozikban – az egyre gyarapodó listához ezúttal Orosz Dénes adott még egy címet. A zsánerben igen gyakorlott alkotó – a Poligamy és a Coming Out mellett a Csak színház is más semmi is e kategóriába sorolható – harmadik nagyjátékfilmje a Seveled, amely egy tipikus vígjátéki konfliktusra, a hazugságra alapul. A valóság kiszínezője ezúttal Gergő (Mészáros Béla), akinek szívbeteg édesanyja már rég készen áll a nagymamaszerepre, míg a férfi még bőven a csajozós korszakát éli. Csakhogy Emma néni (Básti Juli) szívbeteg, az állapota pedig egyre csak romlik. Így mikor úgy tűnik, már csak napjai vannak hátra, Gergő megkéri a várandós szomszédlányt, Sacit (Tenki Réka), hogy játssza el: Emma néninek végre unokája lesz. Az apró, kegyes hazugság azonban hatalmas kamu-cunamivá válik, amikor a nő meggyógyul és szeretné megismerni az újdonsült menyét.


Tovább a filmtett.ro cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-12-09 06:15:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.