Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


''A műfaj csak öntőforma a számomra'' – SzaSzi interjúja Mirtse Zsuzsával

Már a nyomdában van, és a 19. Győri Könyvszalonra jelenik meg az író-költő Mirtse Zsuzsa hetedik önálló kötete Tizenhárom bűvös tükör – Mesék felnőtteknek címmel. Ennek kapcsán beszélgettünk vele értékekről, útkeresésről, tündér- és egyéb mesékről, miközben mélységeiben is belenéztünk abba a tükörbe, ahol magunkat és a körülöttünk lévő világot tapasztaljuk nap mint nap.

Életrajzát böngészve jól látható, hogy az írás sok területén jártas, és eredményesen munkálkodott: szerepel benne – a teljesség igénye nélkül – geológiai mesekönyv, a Prima díjas Süni ökológiai magazin gyerekeknek, versek, novellák és mesék is. Melyeket tartja a legfontosabbnak, legértékesebbnek?

Az életem mindig is hurkolódásokkal volt tele, mindig több utat jártam párhuzamosan. Ha az írói pályámat nézzük, akkor nyilván a kötetek számítanak mérföldkőnek, ha nem szakítom el az írót az embertől, akkor minden fontos, és mindennek megvolt a maga helye.

Tovább a gyoriszalon.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-12-07 12:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.