Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


365 hangos könyv – Lackfi János: Minden napra egy sztori (Csanda Gábor)

Nem a könyv hibája, hanem az enyém: mivel egyszerre (néhányszorra) olvastam el a több mint ötszáz oldalt, valahol a századiknál (márciusi napok) az volt az érzésem, hogy a szerző ismétli magát, vagy ha nem is magát, a történetmesélés technikáját. Szóval, volt egy olyan benyomásom, hogy ezt már ismerem, ez már bejáratódott, olvassunk már valami újat és főként mást. Pedig a cím is határozottan nem arra szólít fel, hogy folyamatosan olvassunk, s hamar érjünk a könyv végére: Minden napra egy sztori. (Nagy előnye a Lackfi János-kötetnek, hogy nem sztorizós, itt a sztori nyilván a nála hosszabb történet szót helyettesíti. Persze, akadnak sztorizós történetek is, mert javára szolgáljon: még ez a fajta kispróza is belefér a széles palettába.)

Az alcím többet is elárul: Egypercesek egy évadra – bár az évad szerintem idény, szezon, tehát kevesebb az évnél, itt pedig január 1-től december 31-ig sorjáznak a történetek, összesen 365. 

Tovább a dunszt.sk cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-11-29 12:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.