Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Portré: Keresztesi József (Happ Zsuzsa)

 

Keresztesi József író, kritikus. Utóbbi tevékenységét egyre kevésbé műveli, az előbbit viszont kiegészíthetjük azzal, hogy változatos műfajokban utazik: ír verseket, gyerekverseket, verses meseregényt, bábszínházi és színházi darabokat, dalszövegeket. Tavasszal jelent meg verseskötete Inverz Ophelia címmel a Jelenkor Kiadó gondozásában. Csücsök, avagy a nagy pudinghajsza című könyve pedig Az év gyermekkönyve díjat nyerte el.

Keresztesi József a szegedi tanárképzésből érkezett Pécsre esztétika szakon tanulni, azután pedig itt ragadt. Inspiráló közegnek tartja a várost, ahol a különböző művészek hatnak egymásra. Ő maga a szerkesztői-kritikusi feladatoktól indult a szerzői munkák irányába. „2001-től a Jelenkor folyóiratnál dolgoztam szerkesztőként. Sokáig nem is publikáltam szépíróként, ilyen szempontból valószínűleg későn érő típus vagyok. Ma már nem nagyon dolgozom mint kritikus, egyre ritkábban írok értekező szöveget, a hétről hétre olvasás és írás már nem fér bele az életembe, helyette inkább a saját dolgaimat írom.” A saját dolgai pedig elég sokféle munkát jelentenek. 

Tovább a madeinpecs.hu cikkére >>>

 

 

  
  

Megjelent: 2019-09-16 12:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.