Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Második Ponyvaregény – Quentin Tarantino: Volt egyszer egy… Hollywood (Szabó Ádám)

Tarantino kilencedik rendezése nagyon erős számvetés. 1969 nyárspolgárait jelentéktelen figurákként mutatja be, a szerelem nyara a tovatűnt szép pillanatok és valami új, ismeretlen születésének küszöbe – a direktor óriási lazasággal és nagyfokú melankóliával beszél a korszakváltásról.

Egymás mellé rendelődik a klasszicista ’50-es és a modernista, felforgató ’60-as évek: a cowboy-tévésztár Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) és legjobb barátja, kaszkadőre, Cliff Booth (Brad Pitt) odüsszeiájában a rendező nemcsak a korszak, hanem az érzelmek teljes skálájának ismeretéről tesz bizonyságot. A Volt egyszer… egy Hollywood ugyanis bár gyászolja a televízió biztonságát jelképező előbbi dekádot, legalább annyira kapaszkodik is belé, és míg a következő évtized feltartóztathatatlan, vérfrissítő zakatolása negatívan ábrázolódhatna,Tarantino ugyanolyan szeretettel öleli keblére.

 


Tovább a kortarsonline.hu cikkére >>>



  
  

Megjelent: 2019-08-31 07:15:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.