Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


A semmiről – Szeifert Natália: Mi van veletek, semmi? (Kőszeghy László)

Elég megpillantani egy buszmegállót, és beindul az emlékezés megállíthatatlan folyama, a volt barátnőktől a szíjjal fenyítő apa képéig. Finoman válik eggyé az amúgy harmadik személyű narrátor hangja a szereplők révedező és cikázó tudatával, majd különül el ismét. – Kőszeghy László írt kritikát Szeifert Natália: Mi van veletek, semmi? című regényéről.

Szeifert Natália második regénye budapesti helyszíneken játszódik: Moszkva tér (Széll Kálmán tér, esetleg Kalef), Margit körút, Nyugati tér. Mi több, feltűnnek benne valós események a kétezer-tízes évek elejéről: a vörösiszap-katasztrófa, a West Balkán-tragédia vagy éppen a „trafikmutyi”. És csakugyan,
az olvasó kap egy jó adag kendőzetlen magyar valóságot. Kilátástalanság, alkoholizmus, állandó lakcím helyett csupán tartózkodási hely. Szorongó emberek, akik nem tudják átvenni az irányítást az életük felett; nem számít, kinek mennyi hatalma van – „itt soha senki nem felelős semmiért” (107).
Ez ismerős.

Tovább a litera.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-08-15 12:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.