Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Itt mindenből pénzt csinálnak (Kalmár Lalita)

Izgalmas, pörgős dokumentumfilm a Senki többet, mely soha nem hagyja pihenni a nézőt miközben a kortárs nemzetközi művészvilág nyüzsgő, folyamatosan új impulzusokra éhes közegébe kalauzol.

Vannak jó páran, akik mindennek tudják az árát, de az értékét semminek sem.” – jegyzi meg a filmben mosolyogva a műgyűjtő Stefan Edlis, aki ezzel rátapint az egyik fontos kérdéskörre, mellyel a film foglalkozik. Mégis mely tényezők határozzák meg egy alkotás értékét? Mennyire van egyensúlyban az érték az árral? Mitől lesz valami jól eladható? Ki számít sikeres művésznek? Mi történik azzal, aki kívül kerül a galériások, aukciósházak rendszerén? A Senki többet (The Price of Everything) a műgyűjtők, műkereskedők világára fókuszál, rajtuk és a kortárs alkotók szemszögén keresztül mutatja be és rántja le a leplet ennek az igencsak szűk réteg számára elérhető művészvilágnak a titkairól. A dokumentumfilm erénye, hogy minden egyes megszólaló szemszöge egy újabb dimenziót nyit a néző előtt. A film szereplőiben mégis van közös, ez a munkájuk iránti szenvedélyük.

Tovább a kulturpart.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-07-18 07:00:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.