Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


BUM – Műteremházak 1.0 (Margl Ferenc)

A Budakalászi Műteremház nemrég csoportos kiállítással ünnepelte egyéves fennállását, amelynek a Pécsi Nick Galéria adott otthont (angol nyelvű cikkünket lásd itt). Az egykori Partizán műteremházból kivált képzőművészekkel a közös kiállítás és a jövőbeli tervek kapcsán beszélgettünk.

Mióta létezik a Budakalászi Műteremház, és kik a jelenlegi tagok?

Veres Balázs: Tavaly márciusban költöztünk be a régi budakalászi vattagyár irodaházának épületébe. A műteremházban az egykor sok művészt számláló Partizán műteremház alkotóiból állt össze ez az új csapat.

Karácsonyi László: A budapesti bérleti díjak detonációjának lökéshulláma pedig Budakalászig vitte a csapatot, melyet a korábbi helyen megtapasztalt közösségi inspirációs erőtér és a barátságok tartanak egyben az “együtt könnyebb” működési elve mellett. A Budakalászi műteremház alapító és jelenlegi tagjai: Karácsonyi László, Keszeg Nándor, Nagy Zsófia Magdolna, Szalay Péter, Tollas Erik és Veres Balázs. Egymástól független alkotókként vagyunk jelen ebben a kinevezett műteremházban, ami eredeti funkcióját tekintve egy valahai gyártelephez tartozó, különálló, kertes telken álló kis irodaépület. A kerten motorkerékpárok felújítására szakosodott műhelyekkel és rózsabokrokkal osztozunk…

Tovább az ujmuveszet.hu cikkére >>>


  
  

Megjelent: 2019-06-29 07:30:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.