Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Isten szempontjai – több szempontból Avagy sola Scriptura et pictura – Az élet sója. Forgách András rajzai Nádas Péter regényéhez (Bazsányi Sándor)

Isten szempontjai, legyen szó akár a római hitűek, akár az újabb hitűek Istenéről, akár a Luther-hitűek, akár a Kálvin-hitűek Istenéről, akár a kishitűek, akár a nagyhitűek, akár a halk hitűek, akár a harsány hitűek, akár a dolgos hitűek, akár a harcos hitűek Istenéről, akár a félkegyelműek, akár a filozófusok Istenéről… –, tehát Isten szempontjai sosem, vagy legalábbis többnyire nem maguktól érvényesülnek az emberi világban. Hanem emberek által. Mégpedig olyan emberek által, akiknek fontos, hogy az emberi világban ne kizárólag emberi szempontok szerint történjenek, dőljenek el a dolgok. És hogy mik volnának ezek a bizonyos, olykor még akár Isten nevét és képzetét is harsonázó emberi szempontok: nos, erről sok mindent megtudhatunk Az élet sója című könyvből, vagy a könyv szerzőjének sok más könyvéből.

Tovább a kuk.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-06-16 06:10:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.