Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Az utókor leckéi – Bánom is én, ha elítél az utókor (Simor Kamilla)

„Mariana a véleménye szerint műveletlen közönsége reakcióján háborodik fel, a film nézője viszont éppen a nő elitista attitűdjét mosolyogja meg.” Simor Kamilla kritikája a Bánom is én, ha elítél az utókor című filmről.
Radu Jude filmje szakít a kétezres évek után felerősödött román újhullám hagyományával. A jelenbeli társadalmi problémák és a Ceauşeșcu-éra végén nehézségekkel küzdő hétköznapi emberek életének bemutatása helyett a rendező új történelmi fókuszt választ: egy kortárs környezetben játszódó történetet, amelyben egy második világháborús eseménnyel foglalkoznak. A Bánom is én, ha elítél az utókor egy fiatal rendezőről, Marianáról szól, aki egy állami pályázaton elnyert összeg révén lehetőséget kap, hogy román történelmi témájú színdarabot készítsen. A nő az odesszai mészárlás eseményeit kívánja adaptálni, ám a próbák alatt számtalan akadályba ütközik.
  
  

Megjelent: 2019-04-05 03:23:10

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.