Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


Anime, avagy egy újabb szubkultúra? (Simon Dorina)

Manapság egyre több animét néznek az emberek, következményeként pedig számos lehetőségük kínálkozik arra, hogy ennek hangot is adjanak, megmutassák a műfaj iránti rajongásukat. De mi is ez a műfaj és miért hódít ekkora teret Magyarországon (is)?

Először is, hogy beszélhessünk magáról a kultúráról, tisztában kell lennünk az anime fogalmával. Az anime Japánban a rajzfilm általános elnevezése, valamint az összes japán stílusú, rajzolt filmek összefoglaló neve. Az animéket általában mangából, azaz képregényekből készítik. Összefoglalva tehát, az anime a képregények megrajzolt változata. Maga a műfaj viszonylag későn, csupán a második világháború után ütötte fel a fejét a Felkelő Nap országában. A társadalom zaklatott volt az atomtámadások miatt. Az első japán animékben, mint például az Akirában, szinte kézzel fogható a feszültség, a sötét jövőkép, az elkeseredettség. Miután az ország felocsúdott a háborús sokkból, egyre több és nagyobb hatású animéket alkottak.

Tovább az f21.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-03-10 11:38:35

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.