Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


TÁNCUTÓPIÁK DART TÁRSULAT ΑΛΦΑ; MÁDI LÁSZLÓ: TÉRFALÓK; (Sárosi Emőke)

Személyes terünk beszűkül, és már önmagunkat is a csak a mások tükrén át láthatjuk.
Dübörög a Budapest Táncfesztivál, így minden nap más-más artisztikus mikrovalóságok kelnek életre a hipi-szupi modern Nemzeti Táncszínház tereiben. A február 26-án művészetet óhajtó publikum két utópiát láthatott a Kisteremben: a DART Társulat αλφα-ját és Mádi László Térfalók című koreográfiáját.
Varga Kinga hívta életre 2013-ban a DART (korábbi nevén DanceArt) kortárs táncegyüttest, és saját bevallásuk szerint egyedülállóságukat a csapat nemzetközi összetétele és az innovatív technológiák melletti elköteleződésük garantálja. Legfrissebb bemutatójuk, az αλφα egy mozgásba álmodott utópia. A szakemberek által használt kategóriák szerint a 2010 után született gyerekek már az Alfa generációhoz tartoznak, ők azok a digitális bennszülöttek, akik számára a folyamatos információáramlás, az életen át tartó tanulás és a digitális-virtuális lét épp oly természetes, mint a nyelési reflex. Szerencsére ezt a generációs változást a koreográfus testközelből fogja megtapasztalni, hiszen gömbölyödő pocakja egyértelműen egy új kis alfa-életet rejt.

Tovább a tanckritika.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-03-18 05:26:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.