Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


„Nem lehetett engem tanítani” – Interjú Simon Adrival, a 2019-es év Bella István-díjas költőjével (Boldogh Dezső)

Kacérkodott a Színművészetivel, de a kvantumfizika is izgatta, végül a bölcsészkaron kötött ki. Levéltárban dolgozik, könyveket szerkeszt, verseket ír, az Irodalmi Jelen kritikarovatát menedzseli, szabadidejében pedig rituáltáncot tanul. Tervezi, hogy egyszer majd megtanul rendesen gitározni, dallamokat ír mindenféle versekre, és vénségére azokat fogja gajdolni dohos pinceklubokban. Interjú Simon Adrival, a 2019-es év Bella István-díjas költőjével.

 

 

Számított rá, hogy Bella István-díjat kap? Mennyire tartja fontosnak, értékmérőnek az irodalmi, művészeti elismeréseket?

Meglepetés volt, és már csak azért sem árulták el nekem előre, mert két jelölt pályatársammal álltam versenyben, nem volt előre tudható, ki kapja a legtöbb szavazatot a héttagú kuratóriumtól, nem volt ez „lezsírozva”. Nyilván jólesik az embernek, ha díjazzák azt, amit csinál. Költőként kaptam az elismerést, de kicsit úgy fogom fel, hogy kritikusi, szerkesztői munkám is méltányolják, amelyekkel szintén kapcsolódom az irodalmi vérkeringésbe.

Tovább a kultura.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-03-02 11:00:37

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.