Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


A fiatalság százada – “A Krúbit kéne megállítanotok, nem Brüsszelt” (Pap Melinda)

2017 novemberében hirtelen bukkant fel a Kikeltető tehetségkutató rendezvényén a magyar rap új irányzatát képviselő Krúbi. Aktuálpolitikával kapcsolatos szövegeivel pártatlanul kritizálja a mai magyar politikai viszonyokat. Többek között rímel Orbán Viktorról, Eszenyi Enikőről és az elhanyagolhatatlan Schmuck Andorról – aki, állítása szerint, elindította őt a rapperré válás rögös útján. Vajon mégis hogyan emelkedett ki a trash raptől fuldokló magyar hiphop tengeréből?

A tizenévesen csellózó, majd metálzenekart alapító srácból hogyan lett napjaink legszókimondóbb előadója? Direkt nem rádiós slágereket ír, hanem olyan társadalmi látleletet ad korunk Magyarországáról, amit nem mindenki tud megemészteni. A ’94-es születésű, Corvinuson végzett rapper kiemelkedése és különcsége egy nagyon egyszerű dolognak köszönhető: értelmiségi, tájékozott és nem fél kimondani a véleményét, ami a mai magyar rendszerben kuriózumnak számít. A hazai média minden területe komolyan cenzúrázott, ahol egyre kevésbé elfogadott, ha valaki nem osztozik a hatalmon lévők véleményével és nem támogatja a tetteiket.

Tovább az f21.hu cikkére >>>

 

  
  

Megjelent: 2019-02-28 06:20:58

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.