Videó

Vállalkozásuk az élet – Szávai Géza és Szávai Ilona 

Az Erdély TV videója




Keresés a honlapon:


EGY TISZTA NŐ – A Maria Callas-sztori (László Ferenc)

A művészetért és a szerelemért élt, akár Floria Tosca - csak épp az ő Cavaradossija egy bicskanyitogatóan alamuszi hajómágnás volt. Maria Callas civil és színpadi létezésének tragikumán nem fog az idő. LÁSZLÓ FERENC ÍRÁSA.

Kezdjük talán itt: az élet köztudottan és mélyen igazságtalan. A huszadik század operatörténete tele volt nagyszerű énekesnőkkel: angyali hangú és perzselően erotikus primadonnákkal, példásan egyenletes pályafutású és áradó személyiségű szopránokkal, tigrisekkel és galambokkal vegyesen. Közülük bizonyosan nem Maria Callasé (1923-1977) volt a legszebb hang, a legkikezdhetetlenebb technika vagy épp a legképlékenyebb színpadi személyiség. És mégis, az örökkévaló legenda, no meg a hallgatót a legelső pillanattól rabul ejtő és nyugtalanító hatás kiváltsága Callasé, s nem Renata Tebaldié, Joan Sutherlandé vagy épp Leyla Genceré. Pedig küzdelmes, sőt tragikus élete másnak is volt - csak éppenséggel Maria Callas sorsa és végzete átüt valamennyi alakításán, s mindahány róla készült fotón és filmfelvételen.

Tovább a revizoronline.com cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-02-16 07:53:00

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.