Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Plusz-mínusz három év – Fusz Mátyás: Plusz-mínusz három év (Salamon Júlia)

A Liget Galéria – a budapesti kulturális közegben több mint 30 éve példásan aktív, független koncepció mentén működő és sokszor kifejezetten progresszív alkotói megfontolásoknak teret adó önkormányzati kiállítótér – a szívügyünk. A Liget Projekt 2011-es városfejletészi képzete óta többször voltunk borúlátók a Várnagy Tibor nevével fémjelzett galéria sorsával kapcsolatban, nem alaptalanul. Miután a szomszédos könnyűzenei komplexum (Dürer kert, Dürlin, Keleti blokk) közelgő kényszerköltözése is a múzeumnegyed nagyobb játszmájának a része (Fővárosi Nagycirkusz áthelyezése), kérdéses, hogy a tervezett szuper negyed tőszomszédságában a non-profit szcénában már így is túlélőnek számító Liget Galéria milyen esélyekkel rendelkezik a további működést illetően.

De miért is fontos ezt idecitálni? Fusz Mátyás Ligetre szabott kiállítása első ránézésre hasonló kérdésekkel operál, mint Fusz művészeti doktori kutatásának korábbi darabjai. Nevesül, hogyan lehet a téri helyzeteket és a benne való történéseket vizualizálni – ezzel adott esetben a hely emlékezetét felrajzolni, egyúttal archiválni, anyagba zárni azt. Fusz megnevezésével élve adatmaterializálni.

Tovább az artmagazin.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-02-03 05:31:50

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.