Videó

Az Országút – művészet, tudomány, közélet csatorna videója




Keresés a honlapon:


Az emberi lélek Hitchcockja – Mindenki tudja (Soós Tamás)

Az Oscar-díjas iráni rendező, Asghar Farhadi az Oscar-díjas házaspár, Penélope Cruz és Javier Bardem kedvéért egészen Spanyolországig kirándult, és ott egy emberrablós krimibe botlott. Már pusztán a stáblista is elegáns szórakoztatást ígér.

Ha ismerjük Farhadi díjakkal alaposan (és megérdemelten) kidekorált filmjeit, az Elly történetét, a Nader és Simint, vagy Az ügyfelet, akkor azt is tudjuk, hogy a lelki suspense mestere, az emberi lélek Hitchcockja most is precízen és felkavaróan fogja lefesteni a családi földindulást. Farhadi az Elly története óta azt figyeli, hogyan hullanak szét közösségek, családok, miután belegabalyodnak a hazugságok hálójába. Filmjeit melodrámainak tűnő kataklizmák indítják be, de csak azért, hogy utána az emberek a hétköznapi élet ritmusában küzdjenek az erkölcsi határhelyzetekkel: egy válással, egy barát halálával, egy terhes nő bántalmazásával.

A Mindenki tudja ugyanúgy egy eltűnés, egy hiány köré épít drámai krimit, mint az Elly története.

Tovább az art7.hu cikkére >>>

  
  

Megjelent: 2019-01-17 06:00:23

 


Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Ne változtasd! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható.